Szervác

2014.05.13. 22:41

Becézése: ? Szervi(ke), Szevi(ke)

Névnapok: május 13.

Eredet: (magyar - német ) latin Servatius név rövidülése

Jelentése: megmentett, megszabadított

Elemzése:

B.V.K.
Fontos számára az érvényesülés és a siker, ezt akkor érheti el, ha másokért küzd. Feladata mások megsegítése. Képes az előrelátásra, a tervezésre. Minden helyzetben lehet rá számítani, ha úgy érezheti, kitűnik valamiben. Nagyon jó gyakorlati képességei vannak. Olyan embernek kell lennie, aki példát mutat, segíti az embereket, akire felnéznek, akiben meglátják a segítő szándékot, aki más emberek boldogságáért felelős. Nehezen fogad el olyan helyzeteket, amelyben alá kell rendelődnie. Emiatt a párjával is ütközhet. Megkapja az energiát és a lehetőséget a kiteljesedésre, de egyedül nem megy. Életében a nagy kérdés, hogy miként tud alkalmazkodni, és elfogadni olyan helyzeteket, amelyekben nem ő irányít. Problémát az önfejűsége okozhat.

TAVAM
A névanalízis szerint a Szervác név gyakorlatias, elemző és türelmes személyiség kibontakozásához járul hozzá. Szívesen foglalkozik olyan dolgokkal, melyek műszaki hozzáértést igényelnek, és pontosan, jól végzi el azt a munkát, amit elkezdett. Ha nekilát valaminek, teljes figyelmét az adott dolognak szenteli, és nem örül, ha ebben megzavarják. A név módszeres, alapos gondolkozást segít, viselője talán kicsit nehezebben tanul másoknál, de amit egyszer megjegyzett, azt többé nem felejti el.

Visszafele: cávrezs, cávre_sz

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Zarfédz

Lehetséges beszédhiba : r> l, h,j ...így: Szejvác

Gúny
űzés (szó-rakozás) Megjegyzések:
Szavakra emlékeztető: szervát, szervál, szerv, szerb, rác, szervusz, szervíz / service
Betűcserék: cár vesz

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr76160828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása