Becézése: Áronka('cska)

Névnapok: 
április 2.
július 1.

Eredet: bibliai, héber 

Jelentése: ihletett, tisztánlátó, vagy a bátorság hegye, megvilágosodás


Elemzés

B.V.K.

A sorsfeladata mindenképpen a hittel lesz kapcsolatban, ez azonban szélsőséges és fanatikus lehet. Meg kell tanulnia elfogadnia önmagát, de ez csak mások elfogadása után lehetséges. Fontos az olyan párkapcsolat, amelyben a párja egyben a társa is, és segíti a kiteljesedésben. Keresi a lehetőséget a gondoskodásra és az önfeláldozásra. Egész életében éreznie kell, hogy szükség van rá, ezért megbízhatóságra törekszik. Keresi az érzelmi kötődéseket, ez adja meg számára a boldogságot. Tudomásul kell vennie, hogy csak másokkal együtt lehet sikeres, az egyéni út nem az övé. Rendkívül érzékeny, és ez sebezhetővé teheti. Erős intuíciós képessége van, ez a művészetekben is sikereket hozhat. Előtérbe kerül kapcsolata a múlttal, a gyökerekkel, de ha ez rossz érzéseket ébreszt benne, megtagadja. Nehézségeket a félelmei és szorongásai okozhatnak, ami elfojtásokhoz, majd könnyen szélsőséges megnyilvánulásokhoz vezethet.


Visszafele: norá

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Érön

Beszédhiba lehetőség : raccsoló: r > h,j,l, : Álon, Ájon, Áhon, 

Gúny űzés (szó-rakozás) Megjegyzések: Árral kapcsolatban viccelődhetnek vele. Vicces lehet, ha nagyságra utaló vezetéknév kíséri. Nagy, Kis. >> Nagy Áron...
Bencze Imre: Édes, Ékes Apanyelvünk versből:
"Határidőt szabott Áron: árat venne szabott áron.
Átvág Áron hat határon, kitartásod meghat, Áron."

Szavakra emlékeztető: árok, róna, ár, trón, három, Ámor, Ron (Ronald), On (angol szó), ón,
Betűcsere: -
Kód: A2 vagy U1Ar   | 412011 | 

Idegen formák:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr78640998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása