Becézése: Dani

Névnapok:
február 16.
július 21.
szeptember 26.
október 10.
november 23.
december 11.

A Dániel férfinév héber eredetű (דָּנִיּאל Dáníjjél), jelentése: Isten a bírám. A kereszténység felvétele előtt a magyarságnak volt egy Dan személyneve, mely később összeolvadt a Dániel névvel. Női változata: Daniella.

Elemzés

B.V.K.

Életfeladata az anyagi és az érzelmi biztonság megteremtése, ezért küzd , és csak ez elfogadható számára. Akkor érzi, hogy a helyén van, ha érzelmileg is kötődik ahhoz, amit csinál. Fontos, hogy érezze: nélkülözhetetlen. A külvilágban szeretné megvalósítani önmagát, ezért fontos, hogy elfogadják. Nehezen viseli a kudarcot, főleg az érzelmek területén. Olyan társra van szüksége, aki becsüli és viszonozza az érzéseit. Törekszik az elismerésre és a megbecsülésre, ám nehezen éri el. Ha képes egy kicsit háttérben maradni, sokkal nagyobb esélye van a kiteljesedésre. Nem tud ütközni, hiszen fél attól, hogy nem fogják szeretni, emiatt jobb, ha nincs előtérben.


Visszafele: leinád

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Ténial

Beszédhiba lehetőség : -

Gúny űzés (szó-rakozás) Megjegyzések: Dániel leinád  (magad) ? [palindrom], Dáni Dániel el-fele!
Szavakra emlékeztető: dán, dáni, dáni el, dankóros, danonino, 
Betűcsere: Daniel > leadni, eladni
Kód: F16Dnl, U21Dnl, S26Dnl, O10Dnl, N23Dnl, D11Dnl | 0411132 | A: 4+1+14+8+5+12 = 44 > 8, M: 6+2+22+15+9+19  = 73 > 10 > 1

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr498658562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása