Antal

2014.01.17. 22:29

Becézése: Anti(kács)ka, Tóni, Toncsi, Tancsi, Tani, Anton

Névnapok: 

  • január 17.
  • június 13.
  • július 5.

Eredet: latin eredetű férfinév. A név a római Antonius nemzetségnévből származik, amelynek eredeti jelentése ismeretlen.

Jelentése: (B.V.K)

Elemzés:
TAVAM
A névanalízis szerint az Antal név közvetlen, könnyed, derűs személyiség kialakulását segíti. A név viselői élvezik mások társaságát; minél többen vannak körülöttük, annál boldogabbak. Nagyvonalúak, de előfordulhat, hogy nagyvonalúságukat mások kihasználják, és olyankor is adnak, amikor az nem lenne tanácsos. Mivel nem vágynak karrierre, és pénzre csak azért van szükségük, hogy élvezzék az életet, az olyan munkákat részesítik előnyben, melyekkel egyszerűen és lehetőleg gyorsan pénzhez juthatnak.

B.V.K.
A világ támasza. Életfeladatában megjelenik az emberek segítése és támogatása. Szeretetet adni és kapni -  ez életének a kulcsa. A legfőbb erénye, hogy szinte mindent és mindenkit képes elfogadni. Sugározza magáról a megbízhatóságot és az erényességet. Környezetének támaszt és biztonságot ad. Akiket szeret, azokért képes tűzbe menni. Akkor teljesedhet ki legkönnyebben, ha családban, vagy közösségben él. Erejét nem a fizikuma, sokkal inkább a lelkisége adja. Viszont az önzés elgyengíti és bizonytalanná teheti. Nagyon jó megérzésekkel és ösztönös könnyedséggel rendelkezhet, ez azonban gyakran vezethet nemtörődömségre.

Visszafele: latna

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Endel

Gúny űzés (szó-rakozás) Megjegyzések:  Kantsal K. Antal; Antal tálban Atlantában, L. Antal Lanttal zenél.
Palindrom ékezetek nélkül: Antal latna...
Angol 'wtf' : Antall an tall >> Antal, ön tál! (kiejtve) [ an - névelő, 'az' | tall - magas ]  (antal - én tél..)
(Ékezet nélkül), betűvariácók: Antal talan latna alant a lant...
Az Anti becézés miatt, felkaphatja a fejét, ha azt mondják, hogy antioxidáns, antianyag, anti...stb..
Van egy ókori egyiptomi isten, akit Antinak hívtak.
Anti s Andi + Bandi { B+ Andi >> Bandi / ...B+ Andi! +Bandi ! [+ meg]}
-Nézd Antilop!
-Anti lop?
____
-Anti lop, mit?
-Egy lányt/papagájt csen ki csendben.. {Senki csen ki csendbe}
-Mmm, Mi? Miaf? Milf? { Fiam, Mi a f..? palindrom}
-Anti lop Pollit, na! (palindrom)
Anti lop ott antilopot / Anti lopott antilopot.

A következő betűk nem ajánlottak, ha nevet megelőzik: B, K, V, T, S, L
b Antal (ban - angolul kitiltás); f antal (fan - angolul: rajongó, fanta - üdítőital [ Rajongó, úr: fan sir (fanszőr), k Antal (kan - férfi, hím), L Antal (lant - hangszer), s Antal (santa + claus = télapó, Antal a sánta santa claus sátán.), t Antal (tan , T.Antira ..tartogatja.. Tantra ..tudását..) v Antal (van; Vandál V.Antal van tál?)

Rokon nevek: Anton, Antos, Antonió

Szerző: Rolph

3 komment

Címkék: latin férfi

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr585766525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ferenc Busó 2019.01.19. 08:36:32

Azért ismeretlen a jelentése, mert nem latin eredetű az Antal. Ha az lenne, csak le kéne fordítani. De csak MAGYARÁZNI lehet. Isten világszerte használt magyar megszólításai: Úr(or, ra, re, ar, er), Nagy(na, nad, nat), Ős(os, es), Él(el, la), Te(de), Jó(ho, o), Ön(on, an, en), Ad(ed), Fő(fo, fu, fe). Ezekből képzik a világ legtöbb személynevét, ebből kell kiindulni.
Antal-Natal: Nagy-Él, azaz Isten Nagy. Ugyanezt jelentik a következő nevek: Andor-Nádor, Nákhor-Ankhor, Endre: Nagy-Úr; András: Nagy-Úr-Ős; Anton: Nagy-Ön, Antonius: Nagy-Ön-Ős, Antonio: Nagy-Ön-Jó, Nátán: Nagy-Ön, Nátániel: Nagy-Ön-Él, Jonatán: Jó-Nagy-Ön.
És így tovább.

Ferenc Busó 2019.01.19. 08:49:33

Kiegészítés:
Ad(ed, od, ud), Jó(ju, je, ja, ho, hu, he, ha, o), Ég(ág, eg), Ól(ol). Meg amit még kifelejtettem.

Rolph 2020.06.08. 19:03:42

@Ferenc Busó: Érdekes elemzés. Néztem az aktívitását a blog.hu-n. Általában véleményeket ír. Csak átfutottam rajta. Milyen oldalakról, könyvekből szokott olvasni, pl. a magyar nyelvvel kapcsolatban?

Szokott alkotni, blogot írni vagy videót csinálni?

(Nem tudom, hogy hány éves, hogy magázam vagy tegezem :D én 28 vagyok.)
süti beállítások módosítása