Kázmér

2015.03.04. 23:31

Becézése: Kázmérka

Névnapok: 
március 4.

Eredet:  férfinév a lengyel eredetű Kazimír férfinév magyaros alakja.
Jelentése: békealapító; békebontó


Elemzés

B.V.K.
Feladata,hogy minden vállalt feladatot véghezvigyen. Keresi az élet értelmét, a élek rejtelmeit. Fontos számára, hogy a problémákat mindig megoldja, nem hajlandó túllépni rajtuk.  Az egyéni utakat keresi, nem nagyon tud alárendelődni. Emiatt olyan hívatások a megfelelőek, ahol másokért harcol, de nem kell alárendelődnie. Ilyen lehet például a katonai pálya. Ugyanakkor megjelenik az érzelmi szélsőségek, ha elköteleződik, nem képes sem elengedni, sem leválni. Nehezen birkózik meg a kudarcokkal, fanatikussá válhat. Rendkívűl szenvedélyes, akár az őt érdeklő munka és hivatás, akár az érzelmek terén. A szerelem, a testiség gyakran elragadhatja. Ezért a párkapcsolata mindig kérdéses. Életének alapvető problémája szélsőségeinek a keretek között tartása.

TAVAM
A névanalízis szerint a Kázmér név viselői gyakorlatias logikával igyekeznek közelíteni mindenhez. Szeretnek mechanikus és technikai dolgokkal foglalkozni. Fontos számukra, hogy amibe belevágnak, azt eredményesen, legjobb tudásukkal vigyék véghez. Teljes figyelmet szentelnek annak, amivel éppen foglalkoznak, és semmi nem zavarhatja meg őket. Ugyan kicsit nehezebben tanulnak, de ha valamit egyszer elsajátítottak, azt nem felejtik el.


Visszafele: rémzák

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Gészmár

Beszédhiba lehetőség : racsoló r>j,h,l így: Kázmél, Kázméj

Gúny űzés (szó-rakozás) Megjegyzések: Kár a mézért, Kázmér ...
Szavakra emlékeztető:mér, kár, méz, mész, mély, gáz, ér, 
Betűcsere: -

Rokon nevek : Kazimír

Idegen nyelvi változatai: 
Kazimierz (lengyel)
Casimiro (olasz)

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr797241955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása