Kornélia

2015.03.03. 21:41

Becézése: Nelli, Kornéliácska

Névnapok: 
március 3.
március 31.
szeptember 16.

Eredet: a Kornél férfinév párja.
Jelentése: somfa, szarv


Elemzés

B.V.K.
Feladata a küzdelem a gyengékért, ez az út a sikerekig. Számára minden élethelyzet feladat. Ez gyakran makaccsá és akaratossá teszi. A világ támasza lehet, minden adottságát ehhez kapta. Feladata környezetének, barátainak segítése és támogatása.Nagyon erős az önérvényesítése, azonban így elveszítheti nőiességét. Gyakran olyan kemény, hogy “megijednek” tőle a férfiak. Rendkvivül meggyőző és határozott tud lenni. Képes bárhol sikert elérni, ha érzi a lehetőséget. Erejét a szorgalna és kitartása adja. Ezt becsűli párjában is, így elég nagyok az elvárásai. Nehezen nyílik meg, inkább a hűség az erénye, mint az érzelmi megközelítés. Az erénye a fanatíznusa, de ez a legnagyobb veszély számára, mert emiatt nem veszi észre, ha szélsőségessé válik. Mindenkit uralni akar maga körűl, ami elgyengítheti társát. A jó választás olyan életterűlet, ahol közös célokat valósíthat meg párjával. Problémáját a hajlíthatatlansága és a magánya hozhatja.

TAVAM
A névanalízis szerint a Kornélia név viselői általában kreatív, sokoldalú emberek, akiknek azonban mindig új és új kihívásokra van szükségük. Amint kiismertek valamit, máris új dolgok után néznek, mert hamar unalmassá válik számukra az ismerős terep. Ez a sebesség sokszor lehetetlenné teszi, hogy befejezzék a megkezdett dolgokat. Nyughatatlanságuk nehezíti, hogy állandó, nyugodt körülményeket teremtsenek környezetükben, életükben. 


Visszafele: ailénrok

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Görnálie

Beszédhiba lehetőség : racsoló r>j,h,l így: Kojnélia, Kolnélia

Gúny űzés (szó-rakozás) Megjegyzések: Kornélia kornyíkál, komédia, Korn éli a ...., 
Szavakra emlékeztető: corn (kurica angolul), horn (szarv), kor, nyél, él, r és n latin nyomtatott verzióban kisbetűknél, olyan távolról, mintha m lenne... így lesz Ernőből Emő. pl... 
Betűcsere: -

Rokon nevek : Nelli, Nella

Idegen nyelvi változatai: -

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr967238787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása