Eszter

2014.05.24. 22:48

Becézése: Eszti(ke), Eszterke, Peszter, Peszti(ke), Pöszi(ke), Eci, Eckó, Sztike, Tike, Szti, Esztus

Más nyelveken:

  • angol: Esther, Hester
  • olasz: Stella
  • spanyol: Esther, Ester
  • francia: Estelle
  • svéd: Ester
  • héber: אֶסְתֵּר
  • japán: Esuteru
  • perzsa: Istar



Névnapok:
    május 24.
    július 8.

Eredet: perzsa eredetű női név, a jelentése csillag. Istár asszír-babilóniai istennő nevével azonos eredetű. Egyes vélemények szerint héber eredetű és a jelentése mirtusz, ez azonban a bibliai alaknak, Eszternek a másik nevére, a Hadassára vonatkozik.

Elemzés

B.V.K.
Életfeladata az áldozatvállalás lesz. Választhat a lemondás és az áldozat szerep között. Sugározza magából a szeretetet, ettől érzékennyé válhat. Környezete ezt gyakran gyengeségnek tartja. Sokszor érezheti, hogy kényszerpályán van, kiszolgáltatottságot él meg. Ilyenkor beleeshet abba a hibába, hogy elkezd ezzel harcolni, viszont a sors kényszeríti az elfogadásra. Hinnie kell magában, mert a feltétel nélküli   bizalom által teljesedik ki. A másik lehetősége a művészetekben van. Nehezen dönt, fél a sikertelenségtől. Fel kell ismernie, hogy nyugodtan támaszkodhat mások segítségére. Fontos számára az erős és következetes társ, aki tartást ad személyiségének. Könnyen csalódik, és ezzel nehezen birkózik meg. Nehezen ismeri fel vágyainak és lehetőségeinek a korlátait, emiatt könnyen előfordulhat a szenvedélyek negatív megélése.

TAVAM
A névanalízis szerint az Eszter név kedves, barátságos, nyílt személyiség kialakításában segíthet. Alapvetően jó természetű, de stílusa olykor gunyoros. Beszédes természetéből adódóan könnyen ismerkedik és barátkozik. Szívesen és bizalommal fordulnak hozzá (nyílt és őszinte természete miatt) azok, akiknek nehéz a helyzetük. Nagyon jó ötletei vannak, gyorsan hoz döntéseket, de amikor cselekednie kellene, sokszor halogatja a tennivalókat. Ez elsősorban önbizalomhiányával magyarázható.

Visszafele: ret_sz_e, retzse

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Azdar

Gúny
űzés (szó-rakozás) Megjegyzések: eszterlánc - körjáték gyerekeknek s külön felnőtteknek is...
Van az a szójáték szerűség: Eszter - beterpesztett...
Eszter szerte ereszt ezrest. Eszter szeret ezrest szerte.. reteszre tesz szert-e Eszter?
Szavakra emlékeztető: winchester, manchester,
Betűcsere: szeret, ereszt, szerte, szet+t_re, retesz, ezrest, te szer,

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr956203661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása