Lujza

2015.03.02. 22:41

Becézése: Lujzkácska

Névnapok: 
január 31.
március 2.
március 15.
június 21.
augusztus 11.
szeptember 13.

Eredet:  a Lajos férfinév francia megfelelőjének (Louis) női párjából, a Louise névből származik.
Jelentése: hírnév, háború
Vagy akár  latin-germán eredetű, jelentése: a Lucretius nemzetséghez tartozó. 

Elemzés

B.V.K.
Feladata, hogy lelkesítse és buzdítsa a körülötte élőket. Életének a kulcsa a külvilág előtti elfogadása. Meg kell tanulnia, hogy bármit tesz is, el kell fogadni az eredményét. Mindenáron meg akar felelni, küzd az emberek szeretetéért, de ennek belülről kell jönnie. Ezt sokan félreértik és azt gondolják, hogy megalkuvó. Hittel és bizalommal teszi a dolgát, de semmilyen kompromisszumot nem köt. Emiatt nehezen rendelődik alá, nem fogadja el mások irányítását. Párkapcsolatában is olyan emberre van szüksége, aki mellett biztonságban érzi magát és önmaga lehet. Nehezen viseli a kudarcot, ilyenkor agresszívvé válhat. Problémákat az önteltsége okozhat, azt hiheti neki mindent szabad.

TAVAM
A névanalízis szerint a Lujza név gyakorlatias, türelmes, tudós egyéniség kialakulását támogatja. Képes hosszan és minden részletre kiterjedő figyelemmel koncentrálni az adott feladat elvégzése során. Teljesítménye akkor lehet a legjobb, ha a körülmények stabilak, nem kell túl szorosan másokkal együttműködnie, dolgozhat egyedül, a saját tempójában, a saját módszerével. A név viselői sokszor tapasztalnak magányt. 


Visszafele:azjul

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Lüchsze

Beszédhiba lehetőség : -

Gúny űzés (szó-rakozás) Megjegyzések: Igen fura lenne ha, Lajosa vagy Lajosina vagy hasonló formában lenne a női név.
Lazu'j Julza! 
Szavakra emlékeztető: zaj, Lúca, 
Betűcsere: -

Rokon nevek 

Idegen nyelvi változatai:
Luiza (lengyel)
Luise (német)
Louise (francia)
Luisa (spanyol)

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr937235439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása