Gyárfás

2014.06.19. 21:48

Becézése: ? Gyárfi

Névnapok:
    június 19.

Eredet: a Gerváz régi magyar formája. (görög-latin)
Jelentése: idős férfi

Elemzés:
B.V.K.
Minden élethelyzetben megpróbál tervezni és racionálisan dönteni. Ez főleg az anyagi területekre vonatkozik. Keresi a gazdagság lehetőségét. Sorsát a céltudatosság és a harci készség fogja vezérelni. A biztonságért mindent megtesz, nem kockáztat. Nem hajlandó megalkudni, nem ismer lehetetlent. Kitartóan és ellentmondást nem tűrően  küzd céljaiért. Nagyon jó végrehajtó személyiség, de nem jó vezető, mert túl hideg és rugalmatlan. Bármit képes feláldozni, ha erre szükség van. Néha hidegnek és érzéketlennek tűnik, amikor akadályozzák. Ez jellemezni fogja a házasságát is. A jó választás olyan életterület, ahol mások céljait és reményit valósíthatja meg. Nehézséget a keménysége és merevsége okozhat neki.


TAVAM
A névanalízis szerint a Gyárfás név okos, sokoldalú és jó önkifejezéssel megáldott személyiség kialakulásához járulhat hozzá. Gyorsan alkalmazkodik egy-egy új helyzethez. A név vágyat ébreszt viselőjében, hogy új élményekre, tapasztalatokra tegyen szert, valamint felébreszti az emberek iránt való érdeklődést. Ugyanakkor sokszor nyugalomra, állandóságra, már megélt tapasztalatokra vágyakozik.


Visszafele: sáfrágy, sáfrá_yg

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Tyérvézs

Beszédhiba lehetőség : r > l,j,h , s>sz..így: Gyálfás, gyálfász

Gúny űzés (szó-rakozás) Megjegyzések: becézése: gyári? gyárfi-ka ... gyárfácska, ami: gy árvácskának hangzik majdnem.. Milyen gyárban dolgozik Gyárfás? - Fás gyárban... | Fás gyárban Gyárfás, folyik a bútor gyártás ...
Szavakra emlékeztető: gyár, fás, nyárfás, gyártás  (f -t 180-ba elforgatjuk s tükrözik vízszintesen t-t kapunk..)
Betűcsere: fás gyár,

Rokon nevek :
Járfás
Gerváz

Idegen nyelvi változatok :

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr416386873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása