Arnold

2014.06.18. 12:29

Becézése: ? Arnó, Arnoldka

Névnapok:
    június 18.
    július 18.
    december 1.

Eredet: férfinév a germán Arnwald névből származik.

Jelentése: sas és uralkodó (szó elemei) , tevékeny

Elemzés:
B.V.K.
Feladata, hogy a közösség által ráruházott hatalmat megfelelően használja. Felelősséget vállal másokért és azért, amit képvisel. Tehetsége van ahhoz, hogy valamilyen módon utat mutasson, segítse és szolgálja az embereket. Támaszt kell nyújtania minden rászorulónak a környezetében. Mint apa a családot, a világot egyfajta szolgálatnak tekinti. Fontos lesz, hogy azt érezze, ad valamit az embereknek. Ezáltal tekintélyt és fensőbbséget akar megvalósítani(“a tudásomért nézzenek fel rám”), tehát alárendeltséget ez a szimbólum nem képvisel.Mindig a tökéletesre törekszik, és ezt az elvárást mindenkire kiterjeszti. Csapdája pont abban lehet, hogy a hatalom és a siker elragadhatja, öncélúvá ás zsarnokká teheti. Képtelen elviselni, ha a dolgokat nem ő irányítja.



TAVAM
A névanalízis szerint az Arnold név olyan személyiség kialakítását segíti, aki nagyon kedveli a természetet, és ha teheti, igyekszik idejét a szabadban tölteni. Olyan erős benne ez az igény, hogy lehetőség szerint munkáját is a szabadban végzi, vagyis gyakran olyan szakterületet választ, ami a természettel foglalkozik, természetközeli. Az élet mindenfajta szépségét nagyra értékeli. Néha nehézségekbe ütközik, mert beszédstílusa egyenes, nyílt, és sokszor már nyersen őszinte, ami másokat esetleg megbánthat. Nagyon vágyik a megértésre, de ezt csak ritkán kapja meg; ennek az is oka lehet, hogy mások sokszor túl hűvösnek és távolságtartónak találják.


Visszafele: dlonra

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Ernölt

Beszédhiba lehetőség : r > l,j,h ..így: alnold, ajnold

Gúny űzés (szó-rakozás) Megjegyzések: Arnold névről talán általában Schwarzeneger ausztriai származású bodybuildinger filmszínész jut eszünkbe.. Vagy mesekarakter.
harcolj Arnold, karmold!
Szavakra emlékeztető: arm (=kar), old (=öreg/régi), karmold
Betűcsere:Lorand, Roland

Rokon nevek :
    Arnó
    Arnót

Idegen nyelvi változatok :

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr616340161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása