Laura

2014.06.17. 18:28

Becézése: Lau, Lala, Lulu, Lóra, Lóri(ka).

Névnapok:
    április 11.
    június 17.
    június 28.
    október 19.

Eredet: latin eredetű női név, a Laurentius (Lőrinc) férfinév női párjának, a Laurenciának a rövidülése. Azonban lehet a latin laurus szó származéka is.

Jelentése: babérfa

Elemzés:
B.V.K.
Feladata a siker és a biztos egzisztencia megvalósítása. Ezt legkönnyebben a párkapcsolatán keresztül tudná megélni. Ehhez viszont meg kell tanulnia elfogadni. Túl erős ahhoz, hogy feladjon bármit is. Fel kell ismernie, semmit nem tehet öncélúan, különben magára marad. Mindenre megtalálja a megoldást, semmit nem ad fel. Mivel elkötelezett, tele van hittel, nem fogad el érveket. Amennyiben a hivatást választja, a pénzügyi és gazdasági pálya lehet a megfelelő. Sikerülhet vezetővé válnia, a pénzügyi és gazdasági pálya lehet a megfelelő. Sikerülhet vezetővé válnia, de ezzel együtt feladatokat és felelősséget is kap. Fontos számára, hogy érezze hatalmát és fölényét. Szenvedélyesen keresi partnerét, és teljes kötődést vár tőle. Ha nem talál kihívásokat, elbizonytalanodik, és befelé fordulóvá válik. Nehézségeket az anyagiassága okozhat. Hajlamos az élvezeteket túlzásba vinni, ami szenvedélyproblémákat idézhet elő.


TAVAM
A névanalízis szerint a Laura név az üzleti életben sikeres egyéniség kialakítását segíti. A név viselői becsvágyóak, és tele vannak olyan ötletekkel, amelyek eredetiek és előremozdítóak. Számukra a siker előre látott megoldás. El sem tudnak képzelni okot arra, hogy ne érjék el céljukat, hiszen hatalmas önbizalmuk, határtalan energiájuk és lelkesedésük is ezt segíti. Amíg szabadnak érzik magukat az egyhangúságtól és a robotolástól, és látják hogyan haladnak, addig vidámak, lendületesek és derűlátóak a jövőt illetően.


Visszafele: arual

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Leüre

Beszédhiba lehetőség : r > l,j,h ..így: Laula, Lauja

Gúny űzés (szó-rakozás) Megjegyzések: Laura uralja az Ural (Urál) környékét.  Laura aura azúrkék. Ural a Laura, Lóra Laura (más nyelven Lora  [au->o, mint a pause - megállás (kiejtve: poz] mennyire lehet köze a testtartáshoz, amikor egy modell beáll egy kép erejéig, amit póznak neveznek (pose [kiejtve: poz]).
Szavakra emlékeztető: La (francia névelő), ura, aura, úr,
Betűcsere: a Raul, Ural a,

Rokon nevek :

  • Laurencia : a Laurentius (magyarul Lőrinc) férfinévnek a női párja.
  • Lara : a Laura és a Larissza rövidülése.
  • Lauretta : a Laura olasz eredet, kicsinyítőképzős változata.
  • Lora : a Laura több nyelvben használt változata.
  • Lorella : a Lora kicsinyítőképzős továbbképzése.
  • Lorett : a Lauretta francia változatából származik.
  • Loretta : a Laura olasz kicsinyítőképzős alakja.
  • Lorin : a Laura és a Laurencia német és angol változatából ered.
  • Lorina : a Lorin latinos továbbképzése.



Idegen nyelvi változatok : Justin (angol ) (kiejtése: Dzsásztin)

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr616315260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása