Villő

2014.06.12. 23:29

Becézése: ? Villi-ke,

Névnapok:
    május 31.
    június 12.

Eredet: magyar eredetű női név, újabb keletű magyar névalkotás, Kodály Zoltán 1925-ben szerzett gyermekkórusának címe nyomán. A villő szó a villőzés (régi magyar téltemető szokás) során énekelt versekben fordul elő. Valószínűleg a latin villus szóból ered, aminek a jelentése ’lomb’ – mivel a lányok villőzéskor fűzágakkal járták a falut –, és összefügghet a szlovák víla szóval is, amelynek jelentése ’tündér’.

Jelentése: egy tavaszköszöntő népi szokásból (villőzés) eredő név; lomb, tündér.

Elemzés:
B.V.K.
A gondoskodás és a biztonság életének a lényege.Feladata, hogy a biztonságot nem teremtjük, hanem kapjuk. Sokszor görcsösen akarja megvalósítani vágyait. Gyakran ennek rendeli alá céljait. Mindenekelőtt a partnerkapcsolat az, amelyben elérheti a biztonságot. Könnyen adja át magát az életörömöknek, ez gyengesége is. Ilyenkor a nőiessége és a testi vágyak dominálnak. Mindent szenvedélyesen él meg, így nem képes az alkalmazkodásra. Ebben segíthet a család, hiszen nyilvánvaló, hogy társsal együtt sikeresebb lehet. Számára sem a gyereknevelés a kiteljesedés útja, inkább barátja gyermekeinek. Hivatásában a megfelelő, mikor a mások érdekeit védi, és ezért harcol. Mikor nem érzi a megbecsülést és az elismertséget, zsarnokká válhat. Problémákat a szélsőséges szenvedélyek okozhatnak.

TAVAM
A névanalízis szerint a Villő név éles eszű, okos, lényeglátó személyiség kialakulását segítheti. Gyorsan megragadja a dolgok lényegét és sok jó ötlete, terve van. Megfontolt ember; mielőtt egy új felvetést elfogad, alaposan átgondolja. Mivel gyorsan tanul, előfordul, hogy türelmetlen azokkal, akiknek más a tempójuk. Sokszor okoskodónak tűnhet a Villők viselkedése, ezért kevesen kedvelik őket. Bár intelligensek és műveltek, a spontán beszéd nehezen megy számukra. Nagyon vágynak a szeretetre és az elfogadásra a társasági életben is, de tartózkodó, visszafogott magatartásuk mások számára riasztó.


Visszafele: őlliv

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Filló

Beszédhiba lehetőség : -

Gúny űzés (szó-rakozás) Megjegyzések: Villában Villő villával vív ő az üllő hüllő vivő himlős emlőssel...
Szavakra emlékeztető: vivő, vívó, himlő, üllő, hüllő, ill. ő, will a...,
Betűcsere: -

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr576298631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása