Fatime

2014.06.05. 09:34

Becézése: ? Fati-ka,

Névnapok:
    június 5.

Eredet: Fatima alakváltozata arab eredetű női név (eredetileg فاطمة – Fāṭima, magyarosan Fátima), többek között Mohamed próféta legkisebb leányának a neve volt. A név jelentése csecsemőjét elválasztó.


Elemzés

B.V.K.
A világnak, a környezetének és az otthonának szolgálata lehet a feladata. Olyan célokat választ, amelyekben képes másokat támogatni és segíteni. Ez akkor lehet sikeres, ha képes megvárni, míg kérik a segítséget. Hajlamos mindent jobban tudni, mint a többiek, ez riasztja az embereket. Mikor nem érzi az elismerést, megsértődik és visszavonul. El kell tudni fogadnia, hogy a céljai csak másokkal együtt valósulhatnak meg. Semmit nem ad fel, amit kitűz, azt el is éri. Párjánál gyakran erősebb és határozottabb. Figyelnie kell, nehogy elnyomja partnerét, mert akkor egyedül marad. Gyengesége lehet, hogy a kemény munka és küzdelem közepette nem veszi észre, hogy magára marad. Meg kell tanulnia elfogadni a gyengeséget.

TAVAM
A névanalízis szerint a Fatime név erős vágyat ébreszt viselőiben, hogy az emberiséget szolgálják. Őszinte, álmodozó emberek. Sokszor úgy érzik, hogy át szeretnék venni a terheket másoktól. Fatime természetéből adódóan sokszor túlságosan is belefolyik mások életébe, és ilyenkor az is előfordul, hogy fölöslegesen sokat aggódik. Fontos számára az otthon melege és szerettei, akik felé nyílt és őszinte.

Visszafele: emitaf

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Vedima

Gúny űzés (szó-rakozás) Megjegyzések:
Szavakra emlékeztető: fa, time (=idő), fat (=zsír, dagadt)

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr46280712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása