Evelin

2014.05.26. 10:25

Becézése: Evi-ke, Evelin-ke-'cske

Névnapok:
    május 26.

Eredet: az Éva angol és francia eredetű továbbképzése, de az angolban lehet a kelta eredetű Eiblin vagy a germán eredetű Avelina alakváltozata is.

Jelentése: élet, életet adó nő, kellemes, kedves, tetszetős, jókedvű.

Elemzés

B.V.K.
Feladata, hogy megtalálja az egyensúlyt az anyaszerep éd a csábító nő szerepe között. Ennek akadálya a szenvedélyei és a vágyai lehetnek. Vonzó a férfiak számára, emiatt nehezen tud lemondani ezekről, pedig sokszor csak az lehet a megoldás. Gondoskodnia kell a családról, és áldozatokat kell vállalnia a környezetében. Nehezen fogadja el, hogy mindig többet kell adnia, mint amennyit kap. Segítenie kell az embereket, lemondani az öncélúságról. Arra született, hogy szeretetet árasszon a környezetére. Nagyon érzékeny és érzelemmel teli nő, aki törekszik a harmóniára. A párkapcsolatában gyakran a férje az irányító. A csalódásra való késztetés miatt azonban érzéseiben könnyen az ellenkezőjére fordul, visszahúzódóvá és emberkerülővé válhat.



TAVAM
A névanalízis szerint az Evelin név olyan személyiség kialakulását segíti, aki kínosan ügyel a részletekre. Határtalan türelemmel rendelkezik, és önállóan hajtja végre feladatait és vállalt kötelezettségeit. Tökéletesen megbízható. Gyakorlatias gondolkodást és ügyességet igénylő, valamint tudományos területeken otthonosan mozog. Nyugodt, családközpontú ember, de mások javaslatait nem igazán hallja meg, és a változás megzavarja.

Visszafele: nileve

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Afalin


Gúny űzés (szó-rakozás) Megjegyzések: Ni evvel / Ni vele van Evelin. Ni leve...
Szavakra emlékeztető: Éva, eleven,
Betűcsere: neveli, ni vele, 'ileven' (ang -11)

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr306210493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása