Sebestyén

2014.01.20. 12:51

Becézése: Sebi(kécs)ke

Névnapok: január 20.

Eredet: A latin Sebastianus név rövidülésének magyaros alakja, jelentése Szebaszte (latinosan: Sebastia) városából való. A város eredeti neve Szamaria volt, amit Augustus császár tiszteletére változtattak meg, a görög eredetű Szebaszte városnév jelentése ugyanis, akárcsak a császár nevéé: magasztos, fennkölt.

Elemzés:
TAVAM
A névanalízis szerint a Sebestyén név olyan személyiség kialakulását támogatja, akinek nagyszerű üzleti érzéke és éles esze van. Felelősségteljes, a minőség mindenféle megnyilvánulását értékelő ember. Komoly, semmiből nem csinál viccet, már fiatalon érettebb társainál, érdeklődése is más dolgok felé irányul, mint a korosztályában a többieknek. Nagyon fontos számára a család biztonsága és az otthon melege. Itt, szerettei körében érzi, hogy igazán elengedheti magát. Bármit is tűzzön ki magának célul, a tőle telhető legtöbbet megteszi annak elérése érdekében.

B.V.K.
Életfeladata környezete biztonságának a megteremtése. Igazán meghatározók az anyagi célok lesznek. Ebben érezheti a világ megbecsülését. Egész életében küzdenie kell az anyagiakért, és ez esetleg túl spórolóssá teheti. Megjelennek a félelmek a veszteségtől, és a szegénységtől. Fel kell ismernie, hogy az anyagi biztonság nem rajtunk múlik. A sors egy pillanat alatt kibillentheti, hiszen nincs objektív szegénység, vagy gazdagság. Amit megteremt, azt mások javára tudja leginkább felhasználni. Hajlamos az anyagi vesztesége, viszont nehezen viseli őket. Könnyen befolyásolhatóvá és irányíthatóvá válhat.

Visszafele: néytsebes, né_ty_sebes

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Zsapazsgyán

Lehetséges beszédhiba: s>sz ..így: Szebesztyén

Gúny
űzés (szó-rakozás) Megjegyzések: Sebes Sebestyén nincs otthon, se bástyán. (sem?)
Palindrom: Sebestyén Éty sebes. [Éty valami név lehet. Éti . ~Aty, Aitie]
Szavakra emlékeztető: best (angol: legjobb); se (/sem); seb; sebes; én;

Rokon nevek: Szebasztián, Sebes, Sebő, Sebők

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr865771895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása