Loránd

2014.01.15. 14:33

Becézése: Lóri(ka)

Névnapok: 

  • január 15.
  • július 15.
  • augusztus 10.
  • szeptember 15.

Eredet: a germán eredetű Roland magyar alakváltozata, az r és az l betűk felcserélődésével képződött.
a Lóránt régebbi magyar alakváltozata.

Jelentése: dicsőség, vakmerőségével dicsőséget szerzett harcos.

Elemzése:
TAVAM
A névanalízis szerint a Loránd név olyan személyiség kialakulását támogatja, aki mélyen érzékeny, intelligens és becsüli az anyagi értéket, csakúgy mint a minőség más fajta megnyilvánulásait. Jó üzleti meglátásai vannak, és nagyszerű vezető válhat belőle. Akkor képes magából kihozni a legtöbbet, ha önállóan dolgozhat Szeret mindent többször végiggondolni mielőtt cselekedne. Érzékenysége és távolságtartása megnehezíti azok dolgát, akik esetleg barátkozni szeretnének vele.

B.V.K.
Sorsát a győzni akarás és a harckészség fogja vezérelni. Minden ellenállást megpróbál leküzdeni. Mindent megvalósíthat,  amiben feltétel nélkül hisz. Számára csak az eredmények fontosak. Nem tűr megalkuvást, és nem viseli el a kudarcot. Ez saját önbizalmán és önbecsülésén múlik. Nem tűr ellentmondást, irányítani akar. Csak az lehet jó, amit ő elképzel. Minden ellenállást versenynek fog fel. Párjától is azt várja, hogy higgyen benne és támogassa, bármi legyen is a célja. Nehezen alkalmazkodik, mert képmutatásnak tartja. Ha felismeri, hogy feladata másokért küzdeni, akkor  kiteljesedhet. A sikere akkor válik teljessé, ha ezt valakivel együtt vállvetve teszi. Gyakran esik az erőszakosság és az önhittség csapdájába.

Visszafele: dnárol

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Lörént

Lehetséges beszédhiba: r>l,j,h;b,p,d,t ..így: Lolánd, Lojánd

Gúny űzés (szó-rakozás): Angol szójáték lehet, ékezetek nélkül, felcserélve a vezeték s keresztnév helyét: Lorand Kiss ... Az angol olvasó elmosolyodik, alapból, hogy kiss = csók, aztán hogy and = és ( lor szavuk írásba nincs csak kiejtésben, lore (ahol az e-t nem kell kiejteni, néma)  ami azt jelenti, hogy tan, tudomány (mendemonda régiesen) Szóval Lorand Kiss = Tan és Csók
Betűvariációk: Roland, Arnold

Rokon nevek: Lóránt, Roland, Orlandó

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr915759695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása