Becézése: Zsófi, Zsófika, Zsóci, Zsóvika, Zsóka

Névnapok:
április 30.
május 15.
május 24.
május 25.
augusztus 1.
szeptember 17.
szeptember 30.

Eredet: görög
Jelentése: bölcsesség

Elemzés

Nevenapja:
A Zsófia rendkívül gyors, éles eszű, találékony gondolkodású személyiség lehet. Elemzőkészségére jellemző, hogy az élet misztériumának tényszerű megértésére törekszik. Szereti befejezni, aminek nekilátott anélkül, hogy közben mások zavarnák. Kedveli a rendet maga körül, és az életében minden tekintetben, igyekszik rendet tartani. Komolyan veszi az életet, és mivel nagyon érzékeny, ezért sokszor mély fájdalmat él meg.

B.V.K.

Életfeladata, hogy megtalálja és kihasználja lehetőségeit. Számára is adott a választás lehetősége. Vagy önállóan kiteljesedni, vagy másokkal sikeressé válni.Hajlamos  a siker érdekében másokat elnyomni. Minden apró részletre figyel, nem akar hibázni. Sorsát a céltudatosság és a racionalitás fogja vezérelni. Éreznie kell a megbecsülést, ez létkérdés számára. Elvárásai lehetnek a családdal és a férjével szemben. Maximalizmusa sokszor eltávolítja párját, vagy akár gyermekeit. Hívatásában is ez fog megjelenni. Minden irodai munkát megbízhatóan és pontosan elvégez. A legnagyobb tehetsége, hogy óriási elszántsággal tud dolgozni, szinte kimeríthetetlen az energiája. Amit egyszer vállal, azt biztosan megvalósítja. Nehézségeket a kielégíthetetlensége miatti túlhajszoltság és az elmagányosodás okozhat neki. 


Visszafele: aifósz, aifó_zs

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Sővie

Beszédhiba lehetőség : -

Gúny űzés (szó-rakozás) Megjegyzések: Zsófia fia Joe.  Fura ez a -fi/-fia végződés, olyan fiús hangzású. Magyar értelmezésben mintha Zsó-nak a fiáról lenne szó. Angol vezetékneveknél vannak hasonló példák. pl.: Harrison = Harry + son (fia) Harry fia.., További példák: Robinson, Anderson, Ericson, Williamson, Samuelson, Richardson stb...
Szavakra emlékeztető: Joe (Dzso) fia, fia, szó fia, 
Betűcsere: Ó faszi, fasz ói, szófa -i (sofa = bútor angolul)
Kód: Y15Zs, S17Zs | 250714

Rokonnevek: 
Szofi: a Szófia és a Zsófia név francia formájából származik.
Szófia: a Zsófia görög eredetihez közel álló alakja.
Szonja: a Szófia orosz beceneve.
Zsófi:a Zsófia magyar becézője.
Zsóka:a Zsófia és az Erzsébet beceneve.
Sonia — a sodrómolyfélék (Tortricidae) egyik neme

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr808658678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása