Iván

2014.06.24. 18:06

Becézése: Ivánka, Ivi(ke), Ivanuska

Névnapok:
    június 24.

Eredet: férfinév a János név szláv formájából illetve a régi magyar Jovános, Ivános változatából származik. (héber-görög-latin-orosz)
Jelentése: Isten kegyelme(s)

Elemzés:
B.V.K.
Jellemzője az érzelmi végletesség. Szeretteiért mindent képes megtenni, a győzni akarás és a harci készség fogja vezérelni. Minden ellenállást megpróbál leküzdeni, neki elvei vannak. Személyisége ösztönös és mindig egyenes, ez sokszor zavarja környezetét, mert  olyat is mond, amit nem kéne. Ha támad is, nyíltan teszi. Nem tűr megalkuvást, és nem viseli el a kudarcot. Ha  a család és a házastárs támogatja, szinte bármit képes elérni. Mivel megjelennek az érzelmek, hajlamos a fanatizmusra. Nem vesz tudomást a realitásokról, bármit képes beáldozni. Legjobb, ha olyan életterületet választ, ahol mások céljait és reményeit valósítja meg. Veszélye az érzelmi szélsőségesség, amely negatív esetben a féltékenységben és a hatalomvágyban nyilvánulhat meg.



TAVAM
A névanalízis szerint az Iván név erős, magabiztos, független, kezdeményező egyéniség kialakítását segítheti. Szívesen végez fizikai munkát, sporttevékenységet. Elég keményfejű, és nem fogadja el, ha valaki más véleményen van mint ő. Nem szeret beosztottként dolgozni, és ha mégis ilyen helyzetbe kerül, semmit sem tesz saját elképzelései ellenére. Ha valami olyat kellene tennie, ami nem egyeztethető össze a meggyőződésével vagy az akaratával, inkább odébbáll. Sokszor bántóan őszinte, mások nehezen fogadják el az arroganciáját.


Visszafele: návi

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Ifén

Beszédhiba lehetőség : -

Gúny űzés (szó-rakozás) Megjegyzések: Valami Rettegett Iván neve dereng erről a névről, meg az Auróra száma: "Búcsúzunk szépen, Iván!" ...
Szavakra emlékeztető: navi (na'vi - avatar filmből a Pandora bolygó holdján élő humanoid lény faj/népének neve)
Betűcsere: -

Rokon nevek :-

Idegen nyelvi változatok :-

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr626410897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása