Rita

2014.05.22. 11:15

Becézése: ? Ritu-s-ka, Riti

Névnapok:
    május 22.
    augusztus 26.

Eredet: női név a görög-latin Margit olasz alakjának, a Margheritának a rövidüléséből származik.

Elemzés

B.V.K.
Az emberek, a világ szolgálata, ez lehet sorsfeladata. Ez a kiszolgáltatottság analógiáit hozza magával. Vagy ő válik azzá, vagy ilyen emberekkel foglalkozik. Ehhez hatalmas erőt és energiát kapott. Minden csak úgy lehet jó, ahogy ő elgondolja. Nem fogad el semmilyen irányítást, sem korlátozást. Környezetét irányítja és igazgatja. Hivatásában is az lehet a megfelelő, ahol mások érdekeiért és jogaiért harcol. Egész életében a célokért végzett munka fog dominálni. Rendkívüli szorgalma, kitartása és teherbírása  van. Mindent kibír. Párkapcsolatában és családjában is irányítani szeretne, ezért társának el kell fogadnia akaratát. Emiatt is van szüksége olyan társra, akinek fontosak a célok és az állandóság. Talán az anyagi kiszolgáltatottságon keresztül ez megjelenhet. Amennyiben nem érzi elismertségét, megbecsülését, megpróbálja erőszakosan érvényesíteni akaratát. Sugározza magából a maximalizmust és ezt elvárja másoktól is. Problémája a kishitűsége és az önbizalomhiánya lehet.


TAVAM
A névanalízis szerint a Rita név barátságos, közvetlen, őszinte személyiség kialakítását segíti. Tulajdonképpen jó természetű, bár őszintesége néha bántóan nyers, és olykor szarkasztikus. Szeret beszélgetni, így könnyű számára az ismerkedés. Szorult helyzetben lévők sokszor keresik társaságát. Az ötletek embere, nagyon jó elképzelései vannak, de a tettek mezején bátorításra szorul. Vannak művészi hajlamai, ezek megmutatkozhatnak éneklésben, varrásban vagy belsőépítészeti munkában.

Visszafele: atir

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Ride

Esetleges beszédhibák: r> l, j, h ... így: Lita, Jita,

Gúny
űzés (szó-rakozás) Megjegyzések: ... Ati rit a ... (p.); rítt a Rita.. xy ú-R, ITt a Rita!
Szavakra emlékeztető: rí - rít+t , it+t_a, ita-lian, itt a
Betűcsere: irat, irta (írta),

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr826194777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása