Ernő

2014.01.12. 16:16

Becenév: Ernő(cs)ke, Ernec, Erni(ke), Ercsi, Erci, Ernec

Névnapok:

  • január 12.
  • július 12.
  • július 13.
  • november 7.

Eredet: férfinév a magyar nyelvújításkor a német eredetű Ernest névből keletkezett -ő kicsinyítőképzővel.

Jelentése: küzdelem; komoly, határozott.

Elemzése:
TAVAM
A névanalízis szerint az Ernő név érzékeny, idealista személyiség kialakulását támogatja, aki nagyon kedveli a kultúrát. Olyan pozícióban ajánlatos elhelyezkednie, ahol nyugodtan dolgozhat, és olyan munkát kell végeznie, amiben magas fokú összpontosításra van szükség (pl.: analízisek készítése, számítások). Bár szinte mindig nyugodtnak tűnik, igen gyakran feszült. Sokszor nehezen fejezi ki magát szóban. Ha mélyebb gondolatait vagy érzelmeit kell kifejeznie, sokkal könnyebben teszi ezt írásban. A pozití hozzáállás és az önbizalom hiánya megnehezíti számára, hogy döntéseket hozzon.

B.V.K.
Csak akkor érhet el sikereket, ha azért néznek fel rá amit tud és amit át tud adni. Fontos lesz számára a kommunikáció és a kapcsolatteremtés. Hívatásában is ezt kell képviselnie. Ezért minden olyan terűlet megfelelő, amelyben emberekkel foglalkozik. Létkérdés lesz számára a környezetében és a családjában betöltött szerepe. Feleségétől is a célok támogatását várja, s hogy hátteret biztosítson neki. Hajlamos lehet a befelé fordulásra és az érzelmek elfojtására. Gyakran tűnhet úgy, hogy a célokért mindent feláldoz. Képes másokért kűzdeni, de biztatni kell. Nehezen tud megfelelni az elvárásoknak, ezért nehezen viseli a kritikát. Ilyenkor minden mindegy alapon képes nagyon agresszívan viselkedni és dönteni. Emiatt sokszor elkedvetlenedik és magára marad.

Visszafele: őnre

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Arnó

Esetleges beszédhiba: r> l,j,h; b,p,d,t ..így: Elnő, Ejnő

Gúny űzés (szó-rakozás): Ernő ernyő; Ernő erdő;
A latin kis R és N betűk egymás mellett távolról úgy néz ki, mint egy kis M.. rn > m. így akár tévedésből Ernőből Emőt is olvashatunk. Ernő s Emő,
Selypítős: Elnő Elnök; (Ernőket figyelmezteti a selypítős, hogy érkezik az elnök): Elnők, elnök!
Betűvariációk: Nőre Ernő...
Kire esett a ... választás? (palindrom): Önre Ernő!

Rokon név: Erneszt

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr545754495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása