Titusz

2014.01.04. 15:13

Becézése: (Nem találtam, de gondolom: Titi, Titu, Titusz-kács-ka, Titika, Tituka)

Eredet és jelentés (W.) : "A Titusz latin eredetű férfinév, eredete és jelentése bizonytalan, egyes vélemények szerint a latin titus szóból származik, aminek a jelentése vadgalamb, mások szerint szabin eredetű és a jelentése tiszteletreméltó, tisztelt."

Elemzés:
TAVAM:
A névanalízis szerint a Titusz nevűek megbecsülik a szépséget és a művészetet, a természetet, ahol megnyugvást és békét találnak, de ez túl érzékeny természet kialakulását is előmozdíthatja. Sok mindent érez és tapasztal, amit nem képes megérteni, és sokszor kapja magát azon, hogy ezek eredetén gondolkozik. Ritkán tapasztalja meg az érzelmi stabilitásból eredő nyugalmat.

B.V.Katalin:
"Szolgálat és segítségnyújtás minden körülmények között – ez lesz életének a mottója. Példamutatás és tanítás által teljesedik ki. Nagyon gyakorlatias, emiatt sokszor nehézkes. Nehezen alkalmazkodik a mások által kijelölt célokhoz, pedig ez lehet a megoldás. Fontos, hogy felnézzenek rá, de ezt csak a tudásáért kaphatja. Hagyni kell, hogy önmaga találja meg a lehetőségeket. Ha ez nem sikerül neki, elindul a függetlenség és a magány felé. Ilyenkor makaccsá válik. Ha érzi, hogy fontos, mindent képes elkövetni a másik érdekében. Ha nem érzi, hogy szükség van rá, magányossá és emberkerülővé válik."

Visszafele: zsutit, sz_utit

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Didüz

Gúny űzés (Névvel való szórakozás): Tífusz (betegség neve), Titi (estleges becézés) > Didi (mell - "add ide a didit!"), Titsz (-u | az u elvételével) angolban azt jelenti cici(k). 
Szójáték szerűségek: Titusz húsz túszt uszít itt. Palindrom (kiejtés): Titusz lel szutit. (szuti - szuterén/alagsor)
Tituszok, ti túszok!
Titusz szitu(t!) ; Tuti Titu' / Tuti Titusz; Tífusz, Titusz! ; Titika titka...

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr595732455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása