Vazul

2014.06.15. 00:18

Becézése: ? Vazul-ka, Vazi

Névnapok:
január 1.
január 11.
március 22.
május 30.
június 14.

Eredet: a név régi magyar Wazul alakjának téves olvasatából származik, ennek helyes kiejtése Vászol, Vászoly.
Név a görög Baszileiosz magyar változata, ami alapján sokan úgy gondolják, hogy ez bizánci rítusú kereszténységben nyert neve. Az utókor szerint viszont feleségével nem élt keresztényi házasságban. Vazul neve a Vászoly helynevekben maradt fenn.

Jelentése: királyi

Elemzés:
B.V.K.
A kiteljesedéshez számára a hatalmon és a szenvedélyeken keresztül vezet az út. Életfeladata azonban az emberek segítése. Ezt a két utat kell összekapcsolnia. A problémákat meg kell oldania, nem hajlandó túllépni rajtuk. Egyéni utakat keres, mindig a saját útját járja. Sorsának alapja, hogy valamilyen területen hatalmat kapjon. Mindenkitől teljes odaadást vár, csak teljes hittel és meggyőződéssel tud dolgozni. Párkapcsolatban rendkívül nehéz megtartani, szereti a szabadságot. Szereti a magányt, de csak ha maga választja, egyébként birtokló. Hajlamos a felesleges kockázatokra, mert azt hiszi, így sikert ér el. Törekszik minden olyan lehetőségre, amelyben irányíthat és átélheti vezető szerepét. Nagyon meggyőző tud lenni, ezért is válhat vezéregyéniséggé. Rendkívül szenvedéllyel megy bele mindenbe. Megjelenhet az ellenkező véglet is, ilyenkor érdektelenné és apatikussá válhat. Sokkal inkább tudja, mit nem akar, mint hogy mit igen. Életének alapvető problémája a célok megfelelő kiválasztása lehet. Akkor csinálja jól, ha ezt átengedi másoknak.


TAVAM
A névanalízis szerint a Vazul név olyan személyiség kialakítását segíti, aki kedveli a rutin elfoglaltságokat, szereti, ha nyugodtan befejezheti, aminek nekilátott. Fontos számára, hogy a maga tempójában dolgozzon, nyomás nélkül, lépésről lépésre haladva. Ha túl sok változásra, változtatásra kerül sor, az nemcsak zavarja, de türelmetlenné, ingerültté is teszi. Mások javaslataival kapcsolatban, újszerű ötleteivel szemben elutasító.


Visszafele: luzav

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Feszül

Beszédhiba lehetőség : -

Gúny űzés (szó-rakozás) Megjegyzések: Vazul vakul s vakol, 'vazze' meg van feszülve... Vazul megvakul... Ez miatt majd meglakol az elkövető. Vazze Vazul a Vaku!
Szavakra emlékeztető: vakul, vakol, vazze, váz, ül,
Betűcsere: -

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr486303083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása