Magdolna

2014.05.29. 13:41

Becézése: Magi, Magdi-ka-'cska

Névnapok:
    május 29.
    július 17.
    július 22.

Eredet:  női név, a héber eredetű Magdaléna magyar alakváltozata.

Jelentése: torony, bástya

Elemzés

B.V.K.
Életfeladata a kiszolgáltatottakért,  az áldozatokért való küzdelem.Otthonában segítséget nyújt a rászorulóknak. Akit szeret, azért szinte bármit megtesz. Nagy erővel rendelkezik, így környezetében hatalmát érvényesítheti. Ő mindig a gyengébb férfiak támasza. Ez jellemző lehet a párkapcsolatára is. Olyan társra van szüksége, akiért küzdhet, akit tolhat előre. A háttérben maradva támaszt nyújthat a férfinak, a fiának, vagy saját apjának. Problémája, hogy úgy viselkedhet, mint egy parancsnok, és felborulhat a magánélet harmóniája. Makacssága és hajlíthatatlansága gyakran okozhat gondot.


TAVAM
A névanalízis szerint a Magdolna név rendszerezetté és gyakorlatiassá teszi viselőjét mindenben, amit csinál. Élvezi azt az érzést, amit a gondosan elvégzett munka után tapasztal. Tulajdonait óvja és gondozza, tárgyai sokáig jó állapotban vannak. Kiadásaira is ügyel, munkájának végzése során türelmes és figyelmes.

Visszafele: anlodgam

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Mektölne


Gúny űzés (szó-rakozás) Megjegyzések: Magdolna, maga tolna..? magod volna, magolna d.., Ma andalog Magdolna, Maga Donna Magdolna? Magdolna magdala,  
Szavakra emlékeztető: mag, doll (=baba/bábú), na (indulatszó), maggi, tolna,
Betűcsere: man dolga,

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr666228006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása