Szebasztián

2014.01.20. 13:05

Becézése: Sebi(kécs)ke

Névnapok: január 20.

Eredet: a Sebestyénnek a latin eredetihez közel álló alakja. A Sebastianus név rövidülésének magyaros alakja, jelentése Szebaszte (latinosan: Sebastia) városából való. A város eredeti neve Szamaria volt, amit Augustus császár tiszteletére változtattak meg, a görög eredetű Szebaszte városnév jelentése ugyanis, akárcsak a császár nevéé: magasztos, fennkölt.

Elemzés:
TAVAM
A névanalízis szerint a Szebasztián név olyan személyiség kialakulását segíti, aki gyors, éles eszű és kimagaslóan tehetséges a zene, illetve a színjátszás területén. Írásban is nagyon jól fejezi ki magát. A szépség különféle formái és megnyilvánulásai felemelő hatással vannak rá. Érzelmei szintjén nagyon gyorsan tudomásul veszi a külső történéseket, ezért érdemes külön figyelmet fordítania arra, nehogy túl hevesen reagáljon, hiszen ezzel megrémisztheti az érintetteket. Sokkal többet érzékel az életből, mint amit képes lenne felfogni. Az élet misztériuma iránti nagy érdeklődése az okkult tudományok, vagy a vallás irányába csalogathatja.

Visszafele: náitzsabezs, náit_sz_abe_sz

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Zapezdién

Gúny
űzés (szó-rakozás) Megjegyzések: Me' Szebasztián messze bassz' t'án...; Szevasz Szebasztián!
Szebasztián, szebb az Dián...
Selypítős: Szebasztián sze baszik tán..
Szavakra emlékeztető: szevasz (szeva/szervusz/ ..kuvasz - szevasz qrva qvasz, was?) ; basz(ik); t'án (talán); szebb; cián; Dia -n = dián;

Rokon nevek: Sebestyén, Sebes, Sebő, Sebők

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr475771947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása