Sára

2014.01.20. 11:57

Becézése: Sár(ács)ka, Sári

Névnapok:  január 19.

Eredet: héber eredetű bibliai női név, jelentése: hercegnő, fejedelemasszony. A Sarolta névvel csak önkényesen kapcsolták össze.

Elemzés:
TAVAM
A névanalízis szerint a Sára név gyors, éles eszű személyiség kialakulását támogatja, aki nagyon érzékenyt. Több művészeti ágban is tehetséges, és becsüli a minőséget. Nagyon kedveli mások társaságát, kedves, barátságos a körülötte levő emberekkel. Környezete nagy hatással van rá, könnyen befolyásolható, döntési helyzetekben sokkal inkább érzelmei a meghatározóak mint a józan esze. Romantikus, álmodozó alkata könnyen vezeti szerelmi kalandokba.

B.V.K.
Lényege a kiteljesedés, a sikeressé válás”Az akaratommal, az erőmmel megmutatni, hogy vagyok valaki.” Ennek a párkapcsolatban is jelen kell lennie. Társától elvárja, hogy döntéseit elfogadja, és mindenben alárendelődjön neki. Nem lehet irányítani. Küzdenie kell mások sikeréért, a kiteljesedésért. Fel kell ismernie, hgy az út csak a mellette élőkkel  közösen lehetséges.  A hagyományos család felel meg neki. Nem lehet kényszeríteni, sem elvárásokat támasztani iránta. Nehezen alkalmazkodok, túl  erős az igénye az önérvényesítésre.

Visszafele: arás

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Zsére

Lehetséges beszédhibák: r>l,h,j;b,p,t,d

Gúny
űzés (szó-rakozás) Megjegyzések: Sárga sára; Sára sara; Sára sárba; ...

Rokon nevek: Sári, Szelli

Szerző: Rolph

Szólj hozzá!

Címkék: héber

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr545770793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása