Fábián

2014.01.20. 12:15

Becézése: Fábi, Fábián(kács)ka

Névnapok: január 20.

Eredet: A latin eredetű férfinév, a Fabianus névből származik, jelentése: A Fabius nemzettséghez tartozó. A Fabius nemzetségnév valószínűleg a faba (bab) szóval függ össze, a jelentése így babos vagy babtermesztő.

Eredet:
TAVAM
A névanalízis szerint a Fábián olyan személyiség kialakulását támogatja, aki vágyik arra, hogy másokat megértsen, és magas szinten gyakorolja az empátiát. Ugyanakkor hajlamos túlságosan is belefolyni mások magánéletébe, problémáiba, ilyenkor előfordul, hogy túlságosan aggódik, esetleg olyan dolgok miatt, melyekbe nincs beleszólása, sőt melyek miatt talán nem is kellene aggódnia. Más tekintetben könnyed, kellemes természetű személy, felelősségteljes hozzáállással. Azok felé, akik közel állnak hozzá, nem esik nehezére kimutatni, kimondani érzelmeit. Olykor szeret olyan dolgokat is halogatni, melyeket már tegnap is késő lett volna elvégezni. Valószínűleg nehezen boldogulna olyan pozícióban, ahol kissé agresszívabb vezetőre lenne szükség.

B.V.K.
Életfeladata a szolgálat. Keresnie kell azokat a helyzeteket, ahol segítséget nyujthat másoknak. Példamutatás és tanítás által teljesedik ki. Az emberek támogatásához kapja adottságait. Igazi szürke eminenciás. Mindig kell mellé valaki, aki segít az előrejutásban. Párkapcsolatában igazi támasza lehet a családnak. Ha érzi, hogy fontos, mindent elkövet a mások érdekében. Azonban az irányítás csak az övé lehet. Amikor nem érzi, hogy szükség van rá, eluralkodhat rajta  a rendetlenség  és a szétszórtság.

Visszafele: náibáf

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Vépién

Gúny
űzés (szó-rakozás) Megjegyzések: Fábian a pávián. He's from Fabia, he is fabian. ((f)ő Fábiából való, fábiai)
Fábián Skoda fábiában. Phábián 
Szavakra emlékeztető: pávián (ph [f] - h = p)  [szláv cirill 'B' betű 'V' - kiejtése/a hozzárendelt hang..]
lesbian (leszbikus); fa,

Rokon nevek: Fábiusz, Fabó, Fábió

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr655771845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása