Ágota

2014.01.11. 11:39

Becenév: Ági, Ágica

Névnapok:

  • január 11.
  • február 5.


Eredet: a görög eredetű Agáta régi magyar formája,

Jelentése:  jó, nemes, bátor, kegyes, szerencsés, boldog

Elemzése:


TAVAM
A névanalízis szerint az Ágota név olyan személyiség kialakulását támogatja, akinek igen fontosak az anyagi javak. Fontos számára, hogy ha valamire vágyik, ami megvásárolható, azt meg is vehesse. Mindenből a legjobbat szeretné. Gyorsan felmér másokat, és elhelyezi őket azon az értékskálán, melyet saját értékrendjének tekint. Megfigyeli, hogy az adott személy hol tart az életében, ítéletét a külső jegyekre alapozza. Jó üzleti érzéke van, mindig felismeri a jó lehetőségeket, sokan fordulnak hozzá üzleti tanácsokért.

B.V.K.
Igazságosan küzdeni minden helyzetben, ezt kapta életfeladatául. Közkedvelt személyiség, vidámságot és könnyedséget sugároz környezetére. Könnyen barátkozik, jó társasági ember, nagyon jó kommunikációs készséggel rendelkezik. Képes felülemelkedni a problémákon, a nehézségek csak erősítik. Amennyiben hisz magában, megvalósíthatja legtitkosabb vágyait is. Nem fél a nehézségektől, és ha kell szembeszáll a felsőbbséggel. Csak az igazi értékeket tiszteli. Párkapcsolatában elvárja, hogy társa ugyanannyit tegyen mint ő. Csapdája az önhittsége lehet.

Visszafele: atogá

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Éköde

Gúny űzés (szó-rakozás): Ág oda, Ágota! Ágota vágod az ágakat? ág. .. szegény embert még az ág (-ota) is húzza. Ág Óda.
(Északi dialektussal) Á-san: Ágotá á togá! (palindrom)

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr75752566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása