Fruzsina

2014.01.01. 13:00

Becézése: Fruzsi, Fruzsika, Fruzsinka, Ruzsinka (önállósodott név is már)

Görög eredetű női név. Eufrozina ( Euphroszine, görög mitológiában az egyik nő neve a három grácia közül ) magyaros változata.

Jelentése: vidám, öröm

Elemzés:
Jellem kialakulás:
A Fruzsina név olyan személyiség kialakulását támogatja, akinek kiegyensúlyozott, kötelességtudó, felelõsségteljes természete van. Türelmes, gyakorlatias gondolkozású, érdemes olyan területen elhelyezkednie, ahol szüksége van ezekre a képességeire és mindenre kiterjedõ figyelmére. Fontos számára az otthon és a család. Megvannak a szükséges adottságai ahhoz, hogy meleg otthont teremtsen. Jól megérti az embereket, hiszen magas az együttérzésre való készsége, ugyanakkor elõfordul, hogy teljesen azonosul mások gondjaival. Ilyenkor sokat gyötri magát esetleg teljesen fölöslegesen.


Feladata:
(B.V. Katalin blogjáról)
"Életének kulcsa és lényege a hit és az önbizalom. Feladata az igazi békés otthon létrehozása. Könnyen talál kapcsolatokat, vonzza az embereket. Gyakran túlságosan könnyelműen áll dolgokhoz, de magabiztossága kisegíti. Feladata, hogy egész életében példát mutasson, hitet adjon környezetében, a családjában vagy a hivatásában. Nem viseli el a nehézségeket, érzelmileg nehezen dolgozza fel. Amennyiben hagyja,  hogy segítsék, mindig sikeres lehet. Személyisége dinamikus, ezért szüksége van egy párra, aki ezt el tudja fogadni. Óvja családját, gondoskodni kell, le kell mondania az öncélúságról. Arra született, hogy szeretetet árasszon a környezetére. Nagyon könnyen belopja magát az emberek szívébe. Az ő “tehetsége” a szeretet. Vidám természet, de ez sokszor csak “színház”. A csalódásai miatt érzéseit elfojtja, így visszahúzódóvá és emberkerülővé válhat. Könnyen a mártíromság csapdájába eshet. "

Visszafele: aniszurf, ani_zs_urf

Lehetséges kiejtési hibák, beszédhibásoknál: f>p | r>l,j,h;b,p,d,t | zs>z,sz,dz,c,dzs,cs,s,d,t;v,f |
Így adódhat: Fluzsina, fjuzsi, Phuszi...

Gúny űzés: frufru, Fruzsinat > Fru-zsinat (fru(fru)k egyházi gyűlése)

Magánhangrend és mássalhangzók zöngésének felcserélése: V'r'üsine

Amúgy nem lehetne azt mondani, hogy nem női név.. Kialakult görögnek köszönhetően, hogy ami a-val végződik név, lehet, hogy nőre utal.

A másik, hogy -ina. Ez is nőies. Ezzel szoktak néhány férfi nevet nőivé tenni. Alfonz-ina, Jakob-ina, Robert-ina, Karol-ina (Károly-ina)... Olyan mintha a női nemi szerv szavának 'vagina' vagy 'pina' utolsó 3 betűjét rárakták volna a névre, így csinálva férfinévből nőit. Bár Fruzsinánál, nem férfi Fruzs névből képezték.

Meg a név betű kombinációi a magyar értelmezésben is női dolgokra utalhatnak. -ruzs- > rúzs; fru(fru - haj, általában nőkre jellemző a túlzott fodrászkodás); -ina --> vagyis vagina.  De még az uzsi szó is kiolvasható.
Ha ezekből a szavakból kellene egy karaktert létrehozni, akit Fruzsina nevet kapná, akkor valami frufrus, kirúzsozott nő lenne, aki majszolja uzsiját :D

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr415719900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása