Becézése: Dávidka

Névnapok:
március 1.
június 26.
december 29.
december 30.

A Dávid héber eredetű férfinév, jelentése bizonytalan, esetleg: kedvelt, szeretett, ill. apai részről testvér, esetleg uralkodó, más vélemény szerint egyesítő. Istenszerető jelentése is elterjedt. Ez főleg Dávid királyhoz köthető.

Elemzés

Nevenapja:
A Dávid név olyan személyiség kialakulását támogatja, aki gyakorlatias, és képes nagyon keményen dolgozni. Figyelmét elsősorban a technikai és a tudományos dolgok kötik le, sokkal inkább reál gondolkozású mint humán. Kissé szkeptikus az életszemlélete, és igyekszik mindent gyakorlatiasan megközelíteni. Céljai elérése érdekében igen türelmes és kitartó. Kedveli a saját ötleteit, de ezt mások olykor félreértik, és nehezen osztják meg vele saját elképzeléseiket.

B.V.K.

“Életem a hitem” – ez a megközelítés mutatja a  sorsát. Amiben hisz, abban nem ismer lehetetlent. Minden élethelyzetben önfeláldozónak kell lennie, ezen keresztül érhet el sikereket. Szüksége van egy társra, aki értékeli cselekedeteit.  Személyisége ösztönös és mindig egyenes. Kerüli a konfliktust, de ha támad, nyíltan teszi. Nem tűr megalkuvást, és nem viseli el a kudarcot. Hajlamos a mártirságra,  ha csalódik az emberekben. Ő a világ támasza. A jó választás olyan életterület, ahol mások céljait és reményeit valósítja meg. Sajnos vágyai gyakran az illúziót segítik, álmodozóvá és befolyásolhatóvá válhat.


Visszafele: divád

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Téfit

Beszédhiba lehetőség : -

Gúny űzés (szó-rakozás) Megjegyzések: Kérdés egy lány fele: Hol voltál tegnap este? - Dávidon khmm (torokköszörülés) Dávodon.. 
Szavakra emlékeztető: Dá (Szláv nyelvek igenje), vid > vidd, táv,, dvd (magánhangzók nélkül), Dávod
Betűcsere: divád, vád -id
Kód: M1Dv, D29Dv, D30Dv

Rokonnevek:
Dakó
Dókus
Dózsa

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr698665364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása