Becézése: Emmácska, Emmi

Névnapok:
április 19.
június 29.
november 24.
november 25.

Női név germán eredetű, alakváltozataival, az Irma és a német Erma névvel együtt Ermin, Irmin germán isten nevéből származik, más feltevések szerint a germán hermion néptörzs nevéből ered. Irmin a háború germán istene, vagy a zivatar démona. Nevének jelentése egyes források szerint: nagyság. Az Emma egyben az Erm-, Irm- kezdetű nevek rövidülése is.


Elemzés

B.V.K.

Feladata, hogy a teremtés által teljesedhet ki. Erre kapta erejét és tehetségét. Azonban fontos, hogy mindig legyen mellette valaki, akit segíthet és tolhat maga előtt. Ő az a nő, akinek a “nyaknak” kell lenni és így mozgatja a “felet”. Ő nem kerülhet előre, mert a sors nem fogja engedni. Lassan, de biztosan halad a célja felé, észrevétlenül veszi át a hatalmat, és olyan erős lesz a befolyása, hogy rajta múlhat mások  jövője. Ez igaz a házasságra is. Partnere  terheit átvállalja, és később nyög alatta. Rájön, hogy egyedül  könnyebb lenne és így kilép a kapcsolatból. Ez tévedés, neki ez  nem hoz pozitív élethelyzetet. Csapdája az akaratának mindenáron való érvényesítése lehet.


Visszafele: amme

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Amme

Beszédhiba lehetőség : -

Gúny űzés (szó-rakozás) Megjegyzések"Emma (ez ma), ez meg holnap"
Szavakra emlékeztető: eme, gamma, mama, Erna, ima, me' ma..
Betűcsere: me' ma..
Kód: A19E, J29E, N24Ea, N25Ea | 31111114 | 5+13+13+1 = 33 > 6 angol, 9+21+21+1 = 52 > 7 magyar 

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr858656066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása