Adrián

2015.03.06. 00:13

Becézése: Adrián(kács)ka

Névnapok: 
márciús 4.
március 5.
szeptember 8.

Eredet: latin eredetű férfinév, a Hadrianus névből származik. Jelentése: (a Velence tartományban levő) Hadria városából való, azaz: hadriai. Maga az Adriai-tenger is a városról kapta a nevét. Korábbi alakváltozatának felel meg az Adorján név.


Elemzés

B.V.K.

Sorsának alakulását sikeressége befolyásolhatja. Számára mindennél fontosabb, hogy elismerjék és felnézzenek rá. Ez csak az önbizalmán múlik. Állandóan kész a versenyre, minden tettében megjelenik a győzelem igénye. Annyira függ ettől, hogy ez görcsössé teheti. Rendkívűl fontos az olyan pár, aki feltétel nélkül bízik benne. Minden kérését nagylelkűen teljesíti, ha felnéznek rá. Hisznek benne, és ezzel nem szabad visszaélnie. Nem fogad el semmilyen irányítást, nehezen rendelődik alá. Keresi azokat az élethelyzeteket, ahol vezető lehet. Szívesen harcol az elveiért, de nem lehet öncélú. Fontos számára az igazság, de ez sokszor csak a saját igazsága. Nehézségeit az elkényelmesedés és az élvezetek okozhatják.



TAVAM
A névanalízis szerint az Adrián név segíti az empátia és a diplomáciai érzékhez szükséges képességek kialakulását. Könnyen barátkozik, de érdemes odafigyelnie, hogy ne folyjon bele túlságosan mások életébe és problémáiba. Kiváló képességét, hogy eltérő nézőpontokat képviselő felek között harmóniát teremtsen, olyan munkahelyen tudja kamatoztatni, ahol emberekkel dolgozhat. Nagyszerű tanácsadó, de az nem jó, ha olyan pozícióba kerül, ahol felelősség nyomja a vállát, és döntéseket várnak tőle.


Visszafele: náirda

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Etrién

Beszédhiba lehetőség : racsoló r>j,h,l így: Adlián, Adjián

Gúny űzés (szó-rakozás) Megjegyzések: Adrián Adrián (tengeren)... 
Szavakra emlékeztető: Adriai-tenger (Adria), 
Betűcsere: -

Rokon nevek : Adriánó, Adorján

Idegen nyelvi változatai: 
Adrian (angol, német, román, dán, lengyel, svéd, szlovák)
Adrien, Adrian (francia)
Adriaan (holland)
Adriano (olasz)
Adrián (spanyol)

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr537244839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása