Albin

2015.03.01. 20:32

Becézése: Albi(kács)ka

Névnapok: 
február 5.
március 1.
június 22.
október 26.

Eredet:  férfinév, amely a latin Albinus családnévből ered. Jelentése: fehér. Lehetséges azonban, hogy a germán eredetű Alvin alakváltozatáról van szó. Az Alvin elemeinek jelentése: nemes (vagy: tündér) és barát.


Elemzés

B.V.K.
A legfelismerhetőbb jellegzetessége az ösztönössége lesz. Mindenre gyorsan reagál, ezért gyakran kapkodó és hirtelen lehet. Mindenben keresi a legjobb megoldást, de ezt mindig érzés szintjén teszi. Képes az önfeláldozásra, de csak ha érzelmileg kötődik. Képes másokért tenni, de gyakran viszonzást vár. Nehezen birkózik meg a hétköznapok problémájával, erre kevésé alkalmas. Fel kell ismernie, hogy a segítségnyújtás nem ad több jogot semmihez. Hajlamos a kudarcokat világvégének tekinteni, ezzel nehezen birkózik meg. Nehezen kontrolálja vágyait, emiatt könnyen illúziói áldozatává válhat.

TAVAM
A névanalízis szerint az Albin név gyakorlatias személyiség kialakulását támogatja. Ötletei eredetiek és találékonyak. Kedveli a nagy társaságokat. Fontos számára a megjelenése és az, hogy jó benyomást tegyen másokra. Kedvessége sokakat vonz, és arra késztet, hogy bizalommal forduljanak hozzá. Problémáikat is szívesen osztják meg vele az emberek, mert nemcsak figyelni képes, de nagyszerű tanácsokkal is szolgál. Olykor nem ártana azonban, ha a saját tanácsait maga is megszívlelné. Ez a név inkább arra készteti, hogy talán túlságosan is másokra összpontosítson.


Visszafele: nibla

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Elpin

Beszédhiba lehetőség : -

Gúny űzés (szó-rakozás) Megjegyzések: Fura lenne egy albino embert, Albinnak elkeresztelni, bár neve kötelezi, hogy hófehérke legyen..
 Az -in végződések, általában férfire utal: Jusztin, Robin, Ronin... 
Szavakra emlékeztető: albino, Alvin,
Betűcsere: (tagmondatokként: De Albin, Bin Laden)

Rokon nevek : Alvin

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr197231857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása