Alajos

2014.06.21. 09:14

Becézése: Ali, alali, Lajos, Lojzi

Névnapok:
    június 21.
    október 17.

Eredet: a germán eredetű német Alois, Alwis férfinév magyar alakváltozata.
Jelentése: Elemeinek jelentése: egész és bölcs. hírnév és háború

Elemzés:
B.V.K.
A küzdelem és az önérvényesítés példája lehet. Hatalmat akar kivívni környezetében. Végletei a harc, a szenvedély és a szexualitás. Sorsát a győzni akarás és a harckészség fogja vezérelni. Minden korlátot megpróbál leküzdeni, ezért szinte állandóan ütközik. Számára minden élethelyzetben a verseny a fontos. Ha támad is, nyíltan teszi. Nem tűr megalkuvást, és nem viseli el a kudarcot. Ha másként nem tud célt érni, lenyomja a másikat. “Vagy velem, vagy ellenem”, nem ismer középutat. Természetesen ez vonatkozik a párkapcsolatára is. Nehezen alkalmazkodik, mert önmagát előbbre valónak tartja. Ha felismeri, hogy feladata másokért küzdeni, akkor kiteljesedhet. Sikere akkor válik teljessé, ha ezt valakivel együtt, vállvetve teszi. Gyakran esik az erőszakosság és a hatalmaskodás csapdájába.


TAVAM
A névanalízis szerint az Alajos név gyakorlatias és meggondolt személyiség kialakitását segítheti. Jó vezetői képességekkel és kellő ravaszsággal rendelkezik. Olyan területen érdemes elhelyezkednie, ahol kamatoztathatja matematikai hozzáértését és kitünő tudását az algebra területén. A pénzzel óvatosan bánik, és a dolgaira is gondosan vigyáz. A természetesség nem erőssége, szinte egyből elutasítóan áll azokhoz az ötletekethez, melyek távol állnak saját világától. Komolyságát jó lenne a humor és a könnyedség életérzésének felfedezésével enyhítenie.


Visszafele: sojala

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Elechözs

Beszédhiba lehetőség : s> sz így: Alajosz

Gúny űzés (szó-rakozás) Megjegyzések: A Lajos és Alajos..
Szavakra emlékeztető: olaj,
Betűcsere: alsója

Rokon nevek :
( Lajos, Olajos)

Idegen nyelvi változatok :

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr496395167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása