Csanád

2014.05.28. 13:21

Becézése: Csana-'cska, Csani-ka

Névnapok:
    április 12.
    május 28.
    szeptember 6.
    december 5.

Eredet: férfinév az ismeretlen jelentésű régi magyar Csana személynévből származik, -d kicsinyítő képzővel.


Elemzés

B.V.K.
Feladata a tanítás, átadni az ismereteket, megmutatni, hogy merre kellene menni. Ez az út azonban nem lehet egyéni és öncélú. Hatalmat és elismertséget kaphat, de ezzel nem élhet vissza. Segítenie és támogatnia kell minden rászorulót a környezetében. Csak a tudásával érheti el, hogy felnézzenek rá. Mindig a tökéletesre törekszik, és ezt az elvárást mindenkire kiterjeszti, ami gyakran kicsinyessé teszi. Olyan párkapcsolatra van szüksége, ahol a közös célok megvalósításában övé a vezető szerep. Csapdája pont abban lehet, hogy a hatalom és a siker elragadhatja, öncélúvá és zsarnokká teheti.


TAVAM
A névanalízis szerint az Ajtony név olyan egyéniség kialakulását támogatja, aki rendszerkedvelő, gyakorlatias, okos, és minden részletre kiterjedő figyeleme van. Szeret a szabadban időzni, igyekszik minél több időt így eltölteni, az külön öröm, ha ezt munkája is megköveteli. A természet ereje belső egyensúlyát segíti. Ennek ellenére érdeklődése sokkal inkább reál irányú, mint humán, közel áll hozzá a gépek világa. Türelmesnek és csendesnek ismeri környezete, igyekszik inkább a saját kedvteléseinek élni, mint más ember iránti elkötelezettségeknek. Ragaszkodik a rendhez, és örömöt okoz neki, ha zavartalanul befejezheti azt, aminek nekilátott.

Visszafele: dána_cs / dánasc

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Dzsenét


Gúny űzés (szó-rakozás) Megjegyzések: Csanád! Család tanács várja nádasnál Ancsád!
Szavakra emlékeztető: család, nád, tan, tanács
Betűcsere: Ancsád

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr496223188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása