Ivó

2014.05.19. 12:06

Becézése: ? Ivóka, Ivi

Névnapok:
    május 19.

Eredet: férfinév germán eredetű, a jelentése tiszafa. A szláv nyelvekben az Ivo az Iván beceneve.

Elemzés:
B.V.K.
Feladata küzdeni és harcolni. A kérdés csak az: kiért és miért teszi? A fensőbbséget éli, érezni akarja saját hatalmát. Azonban ez csak akkor lehet pozitív, ha másokért teszi. Lehetősége lesz mások fölött uralkodni, de meg kell tanulnia kezelni ezt. Egyértelműen vezetői analógia, amely mindig felelősséggel jár. Nehezen viseli el, ha alá kell rendelődnie. Olyan élethelyzetbe fog kerülni, ahol más embereket vezet, de mindig más embereken keresztül jut célba. Ez vonatkozik a párkapcsolatára is, olyan társ felel meg neki, aki segíti és támogatja. A veszélye, hogy elhiszi magáról, ő több másoknál, és ezért bármit megtehet.

TAVAM
A névanalízis szerint az Ivó név magabiztossággal, önbizalommal és függetlenséggel ajándékozza meg viselőit. Esze nemcsak éles, de alapos is, könnyedén követ akár egy hosszú logikus gondolatmenetet is a végkövetkeztetésig. A kihívás iránti vágy és mások elképzelései, a saját ötleteinek a megvalósításához vezetik, gyakran úttörő szerepet betöltve. Erős jellemvonásai jó vezetővé teszik. Függetlenségre van szüksége, valamint arra, hogy ne zavarják. Érdekes, hogy miközben nagyon nem kedveli, ha nézeteltéréseibe beleszólnak, ő előszeretettel szól bele mások vitájába.

Visszafele: Óvi

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Ifő

Gúny
űzés (szó-rakozás) Megjegyzések: Ivó cimbora Ivó, Ivó - Ovi (óvoda), vívó Ivó
Szavakra emlékeztető: vívó, óvi, ivó (ember),
Betűcsere: óvi

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr296180482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása