Márió

2014.01.19. 17:49

Becézése: Márió(kács)ka

Névnapok:  január 19.

Eredet: A Máriusz olasz megfelelője. A latin eredetű férfinév, a Marius nemzetségnévből ered, jelentése valószínűleg férfias.

Elemzés:
TAVAM
A névanalízis szerint a Márió név olyan személyiség kialakulását támogatja, aki gyors gondolkozású, alkotó és ugyanakkor filozofikus hajlamú. Kedveli a zenét és a színművészetet, ha ilyen irányba képzi magát, nagy a lehetősége, hogy tehetségesnek bizonyul az említett területeken. Magabiztosságának köszönhetően a legváratlanabb helyzetekben is könnyed tud maradni. Fontos számára a függetlenség, az egyhangúságot nem kedveli. Emiatt olykor befejezetlenül hagy maga mögött feladatokat, amikor már nem érzi az adott dologban a kihívást. Szeret olvasni, szereti a természetet, a szabadban igyekszik minél több időt eltölteni. Erős jellemmel bíró, független természetű személyiség, aki a gondolatai világában él.

B.V.K.
Lényege a kiteljesedés, a sikeressé válás”Az akaratommal, az erőmmel megmutatni, hogy vagyok valaki.” Ennek a párkapcsolatban is jelen kell lennie. Társától elvárja, hogy döntéseit elfogadja, és mindenben alárendelődjön neki. Nem lehet irányítani. Küzdenie kell mások sikeréért, a kiteljesedésért. Fel kell ismernie, hgy az út csak a mellette élőkkel  közösen lehetséges.  A hagyományos család felel meg neki. Nem lehet kényszeríteni, sem elvárásokat támasztani iránta. Nehezen alkalmazkodok, túl  erős az igénye az önérvényesítésre.

Visszafele: óirám

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Mériő

Gúny
űzés (szó-rakozás) Megjegyzések: Márió már Máriózik (játék). Márió már jó. Márió neten, marionetten.

Rokon nevek: Máriusz

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr265770735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása