Ramóna

2014.01.07. 17:49

Becenév: Rami, Ramcsi

Névnap:

  • augusztus 31.
  • január 7.


Eredet: a Ramón férfinév (mely a Rajmund változata) női párja. Német-spanyol.

Jelentése: okos védelmező


Elemzés:

TAVAM
A névanalízis szerint a Ramona név olyan személyiség kialakulását támogatja, akinek igen fontosak az anyagi javak. Fontos számára, hogy ha valamire vágyik, ami megvásárolható, azt meg is vehesse, és mindenből a legjobbat szeretné. Gyorsan felmér másokat, és elhelyezi őket azon a skálán, melyet kialakított magának. Megfigyeli, hogy az adott személy hol tart az életében, ítéletét a külső jegyekre alapozza. Jó üzleti érzéke van, mindig felismeri a jó lehetőségeket, sokan fordulnak hozzá üzleti tanácsokért.

B.V.K.:
Életfeladata a családért, az emberekért való küzdelem. Választhat a vágyak és élvezetek, és a magánélet fontossága között. Feladata, hogy környezetének biztonságot és stabil hátteret adjon. Mindig saját erejét és tudását felhasználva jut el a sikerekig. Emiatt olyan pálya jó neki, ahol képes tenni, talán egy családi vállalkozás a legmegfelelőbb. Rendkívül fontos, hogy mennyire támogatja és segíti környezetét, vagy családját. Mindenkit irányítani akar, nehezen viseli el, ha ellentmondanak neki, pedig a gyermekeivel ezt kell majd átélnie. A férjének olyan célokat kell mutatnia, amit sajátjának tekint. Ha érzi, hogy párja érte él, akkor képes odaadó nővé lenni. Mindent magának akar, de ezt nem teheti. Megjelenhet a gazdagság, a hatalom, de ez gyakran negatívan hat a személyiségére. Veszélye a könnyelműség és az önhittség.

--

A Ramóna név leginkább gyakorlatias gondolkodást támogat. A név viselõjének ötletei sokszor brilliánsak, kedveli a nagy társaságokat, és fontos számára, hogy jó benyomást tegyen másokra. Ennek érdekében igyekszik mindent elkövetni. Nagyszerû tanáccsal látja el az azt igénylõket, és figyelmével ajándékozza meg azokat, akik problémájukkal fordulnak hozzá. Néha olyankor is mások felé fordul, amikor valójában magával kellene törõdnie.

Visszafele: anómar

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Remőne

Beszédhiba lehetőség: R>l,j,h;b,p,d,t ..így: Jamóna, Lamóna,

Gúny űzés (szó-rakozás): Ramóna > Betű felcserélések: na Róma! Man óra, manóra, Ma Nóra, Na móra, maróan, ó mar a...,  ó rama; ó marna, a mór na
Itt is nőiesített férfi névről van szó, (egy a-val a végén). Ramón a nő. wtf?

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr545744715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása