Boldizsár

2014.01.06. 17:59

Becezése: Bódi, Bódika, Boldi

Névnap: január 6.

Eredet:  babilóniai Baltazár magyaros formája.

Jelentése: Baal Isten óvja életét.

Elemzése:

TAVAM
A névanalízis szerint a Boldizsár név intelligens, gyors, elemző gondolkodást kölcsönözhet viselőjének, de a név viselői gyakran szenvednek igen nagy öntudatosságuktól, a bizalomhiánytól és a félreértésekből adódó egyedülléttől. Idealista és érzékeny természetükből fakadólag képesek felismerni az élet finomabb dolgait, valamint erős vágy él bennük, hogy az emberiséget szolgálják. Vannak időszakok, amikor azt tapasztalják, hogy képtelenek elmagyarázni, amit mondani szeretnének, gyakran éreznek belső felkavartságot. Sokkal egyszerűbb számukra írásban kifejezni mély gondolataikat és érzéseiket, mint szóban. Kedvüket lelik az irodalomban, költészetben és eszményképeikben, gyakran fordulnak ezek felé, amikor félreértik őket. Bár a Boldizsár nevet viselők inkább egy mélyebb nézőpontból szemlélik az életet, a név viselése esetleg korlátozhatja az önkifejezés képességét.

B.V.Katalin:

Fontos számára a lelkiség és az érzelmi megnyilvánulás. Ezt akkor találja meg, ha mások akaratát elfogadja. Feladata a közösség jólétének és biztonságának a megteremtése. Minden helyzetben lehet rá számítani, ha elismerik. Olyan embernek kell lennie, aki példát mutat. Meglátja benne a segítő szándékot, amely vezetővé teheti. Nehezen fogad el alárendeltséget. Megkapja az energiát és a lehetőséget a kiteljesedésre, de ezt mások segítségére kell használnia. Gyakran keresi a szélsőséges helyzeteket, amelyekben élvezetét leli. Veszélyes lehet, hogy győzni akarása nem ismer korlátokat és szabályokat. Könnyen öntörvényűvé válhat, és így sorra találkozik megoldhatatlan helyzetekkel.

Visszafele: rászidlob, rá_zs_idlob

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Pöltisér

Lehetséges beszédhibák (Selypítős): r>l,j,h;d,t,b,p.. így: Boldizsál, Boldizsáj

Gúny űzés (szó-rakozás): Bolti-zsák,
Bold angolul: félkövér betű, merész/bátor, arcátlan
Boldog Boldizsár

Rokon név: Baltazár

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr35739718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása