Rafael

2014.06.20. 08:25

Becézése: Rafi Rafika Ráfi Rafel Rafelka Rafaj

Névnapok:
    június 20.
    szeptember 29.
    október 24.

Eredet: férfinév a héber Refaél névből ered
Jelentése: Isten meggyógyít

Elemzés:
B.V.K.
Sorsának mozgatója, hogy bizalmat, és érzelmi kötődést találjon. Fontos éreznie, hogy szükség van rá. Törekszik az egzisztenciára, amelyet a társadalom elismer. Ez akár nyilvánosság előtt zajló hivatás is lehet. Bármit képes megvalósítani, amit igazán akar. Azonban nem lehet öncélú, mert  a sors megfosztja a lehetőségektől. Mivel érzelmileg azonosul a dolgokkal, képes fanatikusan küzdeni céljainak a megvalósításáért, nem kíméli sem magát, sem a környezetét. Mindenkitől teljes odaadást vár, ebben nem lesz elnéző. Olyan társat keres, aki vakon követi őt, aki alárendelődik. Akkor oldja meg jól a feladatát, ha a kapott lehetőségeket mások javára tudja fordítani. Nagyon intelligens, de nem mindegy, hogy  ezt mire használja. Ha öncélúvá válik, a sors korlátozni fogja és elveheti tőle a dolgokat.



TAVAM
A névanalízis szerint a Rafael név éles eszű, elemző gondolkodású, gyorsan cselekvő személyiség kialakulását segítheti. Ugyanakkor a név viselői sokszor önbizalomhiánnyal és magányossággal küzdenek. Álmodozók, lelkük érzékeny az élet szépségeire, és erős vágyat éreznek, hogy létükkel az emberiséget szolgálják. Előfordul, hogy nehezen mondják ki, amit éreznek és gondolnak. Szeretik a művészetet és közel áll hozzájuk a művészek világa. A magány elől sokszor ide, ebbe a zárt világba menekülnek.


Visszafele: leafar

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Reveal

Beszédhiba lehetőség : r > l,j,h így: Lafael, Jafael

Gúny űzés (szó-rakozás) Megjegyzések: -
Szavakra emlékeztető: parafa, fa, el, fel, fal, rá, fáraó, jaffa (dzsáffá - csillagkapu),
Betűcsere: falra-e,

Rokon nevek :
Ráfis

Idegen nyelvi változatok :

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr396388293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása