Norbert

2014.06.06. 13:52

Becézése: Norbi Norbika Norcsi Norcsika Nori Norbertke

Névnapok:
    június 6.

Eredet: germán eredetű német férfinévből származik, jelentése észak + fényes, híres, a név a Nordbert-ből alakult ki.


Elemzés

B.V.K.
Sorsának alapja, hogy valamilyen  területen hatalomra tegyen szert. Törekszik az irányításra  és arra a pozícióra, amelyet a társadalom elismer. Figyel minden, a környezetéből érkező visszajelzésre. Nem lehet korlátozni, a szabadság az éltető eleme. Teljes odaadással küzd a családért és szeretteiért, de mindenkitől teljes bizalmat és elfogadást vár. Ezt várja el párjától is. Nehezen vállalja a felelősséget, ezért gyakran egyéni utakon jár. Vállvetve küzd a célokért, de csak ha ő választja azokat, és nincs korlátozva. Fontosak  lesznek számára az anyagi sikerek és lehetőségek, mert szükségesek az élvezetekhez. Akkor oldja meg jól a feladatát, ha a kapott lehetőségeket mások javára tudja fordítani. Hivatásában is inkább az egyéni utak lesznek a meghatározók. A közösség lehetne számára a kiteljesedés iránya. Erre azért lehet szükség, mert ha öncélúvá  válik, a sors fogja elvenni tőle a dolgokat.

TAVAM
A névanalízis szerint a Norbert név képessé teszi viselőjét arra, hogy vita vagy nézeteltérés esetén segítse a félreértések tisztázását és a harmónia visszaállítását. Érzelmi szinten befolyásolható, könnyen ismerkedik, barátkozik. Érdemes olyan területen elhelyezkednie, ahol kamatoztathatja nagyszerű diplomáciai érzékét, de nem nyomja a vállát semmilyen felelősség.


Visszafele: trebron

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Nörpard

Gúny űzés (szó-rakozás) Megjegyzések:
Szavakra emlékeztető: north (=észak), bear (=medve)
Betűcsere: N. Robert

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr526282755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása