Emil

2014.05.28. 13:29

Becézése: Emi-(l)-ke, Milke, Emici

Névnapok:
    március 10.
    május 22.
    május 28.
    szeptember 11.
    november 12.

Eredet:  férfinév a latin Aemilius nemzetségnévből ered. Jelentése: versengő, igyekvő, vetélkedő.

Elemzés

B.V.K.
Sorsát a győzni akarás és a siker megvalósulása fogja vezérelni. Számára minden ellenállás arra jó, hogy megküzdjön vele. Személyisége határozott és mindig egyenes. Nagyok az elvárásai önmagával és másokkal szemben egyaránt. Nem tűr megalkuvást, irányítani akar. Ha felismeri, hogy feladata másokért küzdeni, akkor kiteljesedhet. Teljességre törekszik, emiatt a párjával is képes egységet alkotni. Ha ő irányít, sikeres házassága lehet. Nehezen alkalmazkodik, ezért néha türelmetlen. Gyakran esik az erőszakosság és a hatalmaskodás csapdájába.


TAVAM
A névanalízis szerint az Emil név, gyors, gyakorlatias ésszel ajándékozza meg viselőjét. Tele van ötletekkel, elképzelésekkel. Nagyon kedvel másokkal együtt lenni, beszélgetni, vitatkozni. Szereti a spontenaitást, váratlanul belecsöppenni helyzetekbe, megismerni embereket. Ami problémát okozhat számára, az a dolgok rendszerezése, valamint a felelősségvállalás. Bármivel is foglalkozik, csak akkor tud igazán odaadóan dolgozni, ha érdekli a munkája és kihívást jelent számára nap mint nap.

Visszafele: lime

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Amil


Gúny űzés (szó-rakozás) Megjegyzések: Emil's lime (<p. (=Emil lime-ja)), Mille Emil, Emil emel...
Szavakra emlékeztető: e-mail (imél = 'net' levél ), emel
Betűcsere: lime (citromfajta), mile (mérföld)

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr1006223226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása