Antónia

2014.01.17. 23:31

Becézése: ? Andi, Antóniá(cs)ka

Névnapok: 

  • január 17.
  • február 28.
  • április 29.
  • május 3.
  • május 4.
  • május 10.

Eredet: latin eredetű női név, az Antonius (magyarul Antal) férfinév olasz női párja.

Jelentése: felbecsülhetetlen értékű

Elemzése:
TAVAM
A névanalízis szerint az Antónia olyan személyiség kialakulását támogatja, akinek nem csak a minőség fontos, de a külcsíny is jelentős szerepet kap életében. Igyekszik mindenből a lehető legjobbhoz hozzájutni. Ugyanakkor nem szeret keményen dolgozni, igyekszik másokat rávenni, hogy kedvére tegyenek, és ajándékokkal halmozzák el. Szeret másokban jó benyomást ébreszteni, diplomatikus, és úgy tűnik, megért másokat. Kiváló PR-os válhat belőle. Jó üzleti érzéke van, de hajlamos a halogatásra. Hatással lehetnek rá olyan személyek, akik esetleg hátráltatják. Bár nagyon jó tervei vannak, és meglennének a képességei céljai eléréséhez, mégsem ritka, hogy a tervek szövögetésénél nem jut tovább.

B.V.K.
Az élete a szabadságról és a korlátokrólszól. Keresi az olyan kapcsolatot, amelyben érzelmeket élhet meg korlátok és kötöttségek nélkül. Leginkább azt tudja, hogy mit nem akar, legkevésbé azt, hogy mit igen. Igazi művészlélek, aki mindenkié. Meg kell hagynia a számára az esélyt, hogy önmaga találja meg az helyét,ne korlátozzák, főleg ne az érzelmek terén. Igazi feladata a kiszolgáltatott embereken való segítés. Támogatnia kell olyan embereket, akik nem képesek önálló döntéseket hozni. Adottságai egy közösség vezetésére a legmegfelelőbbek, ha képes szolgálni a közösséget. Nehézséget az állandó érzelmi kielégítetlenség okozhat. Minden nehézségre szélsőségesen reagál, és elmenekül a problémák elől. Hajlamos a fájdalmait és a félelmeit elfojtani, emiatt sokszor érezheti magát magányosnak.

Visszafele: ainotna

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Endönie

Gúny űzés (szó-rakozás) Megjegyzések: K. Antónia ... (K.Antóni a...)
Szavakra emlékeztető: Anti-val kezdődő szavak, Danton, ajtón, antilop
Az Anti becézés miatt, felkaphatja a fejét, ha azt mondják, hogy antioxidáns, antianyag, anti...stb..
Van egy ókori egyiptomi isten, akit Antinak hívtak.
Anti s Andi + Bandi { B+ Andi >> Bandi / ...B+ Andi! +Bandi ! [+ meg]}
-Nézd Antilop!
-Anti lop?
____
-Anti lop, mit?
-Egy lányt/papagájt csen ki csendben.. {Senki csen ki csendbe}
-Mmm, Mi? Miaf? Milf? { Fiam, Mi a f..? palindrom}
-Anti lop Pollit, na! (palindrom)
Anti lop ott antilopot / Anti lopott antilopot.
Antónia az Anton nőiesítettje -ia végződéssel.
A következő betűk nem ajánlottak, ha nevet megelőzik: B, K, V, F, T, L, D
b Anton (ban - angolul kitiltás); f anton (fan - angolul: rajongó [ Rajongó, úr: fan sir (fanszőr], fantom - fan Tom), k Anton (kan - férfi, hím), L Anton (lant - hangszer), t Antal (tan , T.Antira ..tartogatja.. Tantra ..tudását..) v Anton (van; V.Anton van tonna ...?) D. Anton = Danton (név)

Rokon nevek: Antonella, Ténia, Antoniett, Antonietta, Antoanett

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr915768312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása