Simon

2014.01.05. 14:34

Becenév: ?

Névnapok:

  • január 5.
  • február 18.
  • április 24.
  • május 16.
  • május 24.
  • október 28.

Eredet: a Simeon név görög Szimón alakváltozatából ered.

Jelentése: meghallgatás

Elemzés:
TAVAM
"A névanalízis szerint a Simon név gyors gondolkozású személyiség kialakulását támogatja. Csak akkor fogad el bármilyen ötletet, ha előbb eltöpreng rajta, és azt jónak találja. Mivel felfogása nagyon gyors, könnyen tanul, sokszor türelmetlen azokkal, akik másképp működnek. Sokan tudálékosnak tartják emiatt. Bár nagyon értelemes és intelligens, szavakkal olykor mégis nehezen fejezi ki magát. Nagyon fontos számára a barátság és a megértés, de magatartását sokan félreértik."

B.V.Katalin
"Lényege a kiteljesedés, a sikeressé válás. Ezt az emberek szolgálatában érheti el. Az akaratával, az erejével akarja megmutatni, hogy mindent elérhet, mit célul tűz ki. A nehézségeket az jelentheti, hogy csak a mások által kijelölt úton mehet. A megbecsülést alárendeltként kell elérnie. Ez a párkapcsolatában is jellemző lehet. Azt érezheti, hogy a párja irányítja, pedig csak a célokat jelöli ki. Védi és oltalmazza a családját, de úgy, ahogy ő képzeli. Nem lehet irányítani. Fel kell ismernie, hogy az út, csak a mellette élőkkel közösen lehetséges. Hatalmas a munkabírása, a fizikai munka lehet az övé. Nem lehet kényszeríteni, sem elvárásokat támasztani iránta. Nehezen alkalmazkodik, erős az önérvényesítési igénye. A    feszültséget az okozza, hogy a tettei és a gyakorlatiassága gyakran ellentmondanak egymásnak."

Visszafele: nomis

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Zsimön

Lehetséges beszédhibák (Selypítős): S>Sz így: Szimon  (Így a görög alakra hasonlít 'Szimón' csak, a görögöknek a 'szigma' betűjük/hangjuk, köztes, azaz Sz és S közötti hang. Nincs külön 'S' és 'Sz' hangjuk...

Gúny űzés (szó-rakozás): Pop zenés Simon: Pop-simon.
Simi (simogatás)
Visszafele, selypítve: nomisz > "No miss, azt nem-nem, angolórára jöttem,"
Helyzet: egy angolul beszélő, selypítő ember (ez lehet akár francia, vagy német arisztokrata), aki egy hölggyel beszélget. A nő rákérdezz egy névvel az emberre, aki így válaszol:
No miss, Szimon! (palindrom)
Simon likes Simson 'cause he's son of Simpson(s). (Simon szereti simson (motort), mert Simson(ék) fia.)

Rokon nevek: Simeon, Semjén

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr695735712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása