Genovéva

2014.01.03. 17:35

Becézése: Gena, Genu, Geni, Genocska, Éva

Eredet (W.): A Genovéva bizonytalan jelentésű, összetett női név. Lehet, hogy kelta (gall) esetleg germán eredetű, ami első részének jelentése valószínűleg nemzetség, a második részéé asszony.

További jelentés: szövőnő

Elemzés:

TAVAM:
"A névanalízis szerint a Genovéva nevet viselőknek fontos lehet a siker, a vásárlás, az anyagi biztonság. Saját céljuk elérésére nemritkán az akadályokra tekintet nélkül törekszenek. A gondolataik többször forognak az üzlet és a pénzszerzés lehetőségei, mint a zene, a művészetek, a dráma vagy a filozófia körül. Igyekeznek új gondolatokat, ideálokat megtestesíteni, de ritkán vagy soha nem térül meg teljesen ez irányú energiabefektetésük. Tartanak attól, hogy nagyon feszülten fogják érezni magukat, ha képtelenek elérni törekvéseiket. A név viselője különösen független és magabiztos személyiséggé válhat, nem szereti betartani a szabályokat, vagy megfogadni mások tanácsát. Az egyenes beszédet kedveli, tehát őszinte és hirtelen."

B.V.Katalin:
"Feladata, hogy kapcsolatokat építsen, irányítson a világban. Ez vagy a hívatáson  keresztül,  vagy a párkapcsolat által lehetséges. Olyan tevékenységre van szüksége, amelyben érzi szerepének fontosságát. Úgy érezheti, neki mindig van valami, amit közölnie kell. Csak akkor érzi, hogy “vagyok valaki”, ha érzi a felé áramló figyelmet. Gyakran hiszi azt, hogy akkor sikeres, ha az elképzelései érvényesülnek. Könnyen alkalmazkodik, aminek gyakran az az ára, hogy nem vállalja önmagát."

Visszafele: avévoneg

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Kanöfafe

Gúny űzés: Geno>Genyó, Gena> Dr.Genya (Austin Powers)
Ha úgy beCéznénk, mint a Lászlót (Laci) vagy Bélát (Béci), akkor Genovévából Geci lenne.
 Betűvariáció: o vén Vega. (Szituáció, Az idős Genovéva oda megy a büféshez, aki hússal kínálja, de Gena zöldséget szeretne csak, erre a büfés: Ó vén vega! 
Viva genoviva!

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr445728274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása