Benjámin

2014.01.03. 18:06

Becézése: Ben, Benji (Bendzsi), Bendzsó, Benci, Bencike, Bencus, Beni, Benkó, Béni, Benő, Bencsi

Eredet s jelentés (W.): héber eredetű bibliai férfinévből származik. Jelentése: a jobb (jobb kéz) fia (בִּנְיָמִין Binjámín) vagy jobbom fia (בֶּן־יְמִינִי Ben-jemíní), ebből átvitt értelemben: a szerencse fia.

Elemzés:
TAVAM:
"A névanalízis szerint a Benjámin név gyors, elemző és okos elmévé alakíthatja viselőjét, kreatív, sokoldalú, eredeti és független egyéniséget hozhat létre. A Benjáminok általában nagyra törők, sokszor nehézséget jelent számukra a tolerancia és azok megértése, akik kevesebbel is beérik, vagy lassabbak és rendszeres természetűek. A türelem nem az erősségük. Gyakran válik kitűnő vezető belőlük, és nem boldogok, ha alárendelt pozícióba kerülnek. Törekvés, esetleg még agresszió is jellemezheti őket."

B.V.Katalin:
"A család és környezet segítése a sorsfeladat. Van irányítói képessége, ez azonban néha szélsőségesen és fanatikusan nyilvánul meg. Keresi a lehetőséget a gondoskodásra és az önfeláldozásra. Egész életében éreznie kell, hogy szükség van rá, ezért megbízhatóságra törekszik. A sors támogatja őt, de fel kell ismernie, hogy nem önmagáért kapja a lehetőségeket. Erős intuiciós képessége van, ez a művészetekben is sikeressé teheti. Gyakran nem fogadja el a szülői mintákat, új utakat keres. A nehézségeit félelmek és szorongások okozhatják."

Visszafele: nimájneb

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Panchémin

Gúny űzés: Angolos kiejtésben Bendzsámin. Bandzsa Bendzsámin ( ha az anyuka bandzsa, akkor megeshet, hogy a fia is az lehet. Ez esettben, Bandzsa Bendzsaminként cukkolhatják). Bendzsó, mint a hangszer.
Vagy egy palindrom esettén, egy szituáció, mikor egy angol még nem tud teljesen magyarul, vagy egy jövőbeli magyar, ki feledi nyelvét: "Ni májn eb, Benjámin!" Ni (Nézd!) Májn [mine - enyém] eb - kutya.
Helyzetek:
-Hol a srác?
-Ben' kinn..
-??

Telefonon beszélget egy csóka:
Ben... Já (igen) ... min?
Mellette lévő srác: szólítottál?

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr275728478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása