Paulina

2014.06.22. 12:03

Becézése: Pólina, Póli(ka), Paula, Pauli, Paulin(ka).

Névnapok:
    február 20.
    március 14.
    június 1.
    június 22.

Eredet: a Paula több nyelvben létező továbbképzése. (latin)
Jelentése: kicsi, kis termetű

Elemzés:
B.V.K.
Életfeladata, hogy átélje a felelősséget. Számára is adott a választás lehetősége. Az egyik a biztos házasság, ahol férje által teljesedhet ki. A másik az uralkodói, de egzisztenciálisan sikeres út. Rendkívül fontos az olyan pár, aki feltétel nélkül bizik benne, aki mellet megélheti a “First Lady” szerepet. Minden kérést nagylelkűen teljesít, de ő nem tud kérni. Hisznek benne, és ezzel nem szabad visszaélnie. Nem fogad el semmilyen irányítást, nehezen rendelődik alá. Emiatt kérdéses a család és a tradicionális párkapcsolat. Keresi azokat az élethelyzeteket, ahol vezető lehet. Szívesen harcol az elveiért, de nem lehet öncélú. Fontos számára az igazság, és ezért mindent meg is tesz. Nehézségeit az elkényelmesedés és az élvezetek okozhatják.


TAVAM
A névanalízis szerint a Paulina név találékony és alkotó személyiség kialakulását segítheti, akinek gyorsan vág az esze. Mivel érzései és vágyai nagyon gyorsan változnak, soha nem elégedett az adott körülményekkel. Sok ötlete és terve van, tele van becsvággyal is, de ezek túl sokszor összpontosítanak csak egy nehéz helyzetből való lehetséges kiútra, vagy egy olyan kereseti lehetőségre, mellyel könnyen pénzhez lehet jutni. Keresi a változást és a kihívásokat, igyekszik sokat utazni, mert szívesen ismerkedik új emberekkel. Szeret másokkal, nagy társaságban időt tölteni. Ugyan pozitív beállítottságúnak tűnik, valójában az önbizalom és az akaraterő hiányával küzd.


Visszafele: aniluap

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Beüline

Beszédhiba lehetőség : -

Gúny űzés (szó-rakozás) Megjegyzések: Paul férfinévből származik, nőiesedett -a -ina végződéssel... Paul és in végződés ez esettben nem férfi névre utal..
Szavakra emlékeztető: Paul (pol), Pál, puli,
Betűcsere: a pulin a ...

Rokon nevek :
Paula, Paulin, Pólika

Idegen nyelvi változatok :

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr466397833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása