Félix

2014.06.09. 15:30

Becézése: ? Félix-ke

Névnapok:

    január 14.
    március 1.
    május 18.
    május 30.
    június 9.
    július 7.
    július 9.
    július 11.
    július 12.
    július 29.
    augusztus 30.
    szeptember 11.
    november 20.

Eredet: latin

Jelentése: boldog, szerencsés

Elemzés:
B.V.K.
Célja sikeresnek lenni a külvilágban. Feladata megtalálni életének egyensúlyát. Keresni fogja a külvilágban való szereplés, a kapcsolatok lehetőségét. Igényt tart az emberek szeretetére és megbecsülésére. Ezért a hivatásában a kommunikáció dominálhat. Érzékenyen reagál minden kritikára, hamar megsértődik. Hajlamos a dolgokat túlreagálni, emiatt olyan  párra van szüksége, aki ezt elviseli, az érzelmi kényeztetés érdekében. Ő mindig gyengébb lesz a párjánál, a feleség fog irányítani. Igazi művészlélek, érzékenyen reagál minden változásra. Nagyon könnyen csalódik, esetleges felelősségét nem ismeri el. Legnagyobb veszélye az érzelmi labilitás és a vágyak kergetése.

TAVAM
A névanalízis szerint a Felícia név álmodozó, őszinte, segítő személyiség kialakításában játszhat szerepet. Nagyon vágyik arra, hogy cselekedeteivel az emberiség felemelkedését szolgálja. Felelősségteljes egyéniség, aki másokért, mások helyett is szívesen vállalná a felelősséget, de ezenigyekezete gyakran odavezet, hogy túlságosan belemerül mások életébe. Ilyenkor az is előfordul, hogy feleslegesen aggodalmaskodik. Családközpontú, fontos számára az otthona és családja, valamint szerettei, akik felé különös figyelemmel fordul.


Visszafele: xiléf

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Válix, Váli_gz

Beszédhiba lehetőség : -

Gúny űzés (szó-rakozás) Megjegyzések: Fél X, azaz V .. Számokkal, Fél 10 = 5... Őt ötnek hívják.
Szavakra emlékeztető: fél, X,
Betűcsere:

Idegen nyelvi változatok :

    Felix (német)
    Felice (olasz)
    Feliksz (orosz)
    Félix (spanyol)

Rokon nevek : Felicián

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr436290025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása