Veronika

2014.01.13. 18:52

Becenév: ? Veronka, Vercsi... ?

Névnapok: január 12.


Eredet: a görög (macedón) eredetű Bereniké név latin alakváltozata.

Jelentése: győzelmet hozó, igaz kép

Elemzése:

TAVAM
A névanalízis szerint a Veronika olyan személyiség kialakulását támogatja, aki találékony és alkotó. Bármi is foglalkoztatja, ha egy kicsit elmélyed benne, hamarosan sikereket ér el az adott területen. Ugyanakkor folyton folyvást új tapasztalatokra, kihívásokra vágyik, így ritkán fejezi be, amit elkezdett. Semmi sem ad neki békét vagy kielégülést, amit csinál. Amint a kihívás ereje alábbhagy, és megismeri a feladat nehézségeit, már más feladatra vágyik. Nyughatatlansága megnehezíti, hogy felelősségteljes, stabil életet éljen.

B.V.K.
Feladata: Úgy tenni szert hatalomra és fensőbbségre, hogy megőrizze nőiességét. Közben kell megtanulnia saját  határait és lehetőségeit. Vágyik a sikerre, ez csak az alkalmazkodóképességén múlik. Választhat az önérvényesítő akarat és a párkapcsolat igénye között. Vagy az egyik, vagy a másik. Párja nem fogja tűrni az egyéniesedését, korlátozni fogja. Igazi nő, viszont az egyéni utakat keresi, hangsúlyozza függetlenségét. Fontos számára a szerelem, ez neki nem játék. Nagy benne az érzelmi szabadság igénye és ennek megőrzése. A sikert a párján keresztül érheti el. Ezért olyan párt keres, aki tekintéllyel és népszerűséggel bír a külvilág előtt. Mikor kudarcot vall, minden mindegy alapon képes nagyon agresszív lenni. Nehezen alkalmazkodik, mert képmutatásnak tartja.

Visszafele: akinorev

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Faröniga

Esetleges beszédhiba: r>j,l,h;b,p,d,t ..így: Velonika, Vejonika

Gúny űzés (szó-rakozás): Veronika a verőniga, vagy a nigaverő; Ver ó Milka! Vero Mika; 
Betűcsere: Aniko ver
Becézés forma/ : Veri veri Feri f... férjét. :P

Rokon nevek:  Ronett, Ronetta, Verita, Veron, Verona, Veronka

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr285756287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása