Tatjána

2014.01.12. 16:36

Becenév: ? Tánya, Tati(ka)

Névnapok:

  • január 12.
  • április 22.


Eredet: orosz női név, mely a latin Tatianus férfinévből származik, ami az ismeretlen eredetű és jelentésű Tatius továbbképzése, így a Tatjána jelentése Tatius családjához tartozó.

Elemzése:

TAVAM
A névanalízis szerint a Tatjána név olyan személyiség kialakulását támogatja, akinek nagyon fontos az önkifejezés. Szeret olyan pozícióban dolgozni, ahol emberekkel érintkezhet. Nagyon távol állnak tőle az unalmas, egyhangú dolgok, kedveli a változatosságot, a természetességet, a könnyedséget és közvetlenséget. Ennek ellenére olykor azon kapja magát, hogy gépiesen végzi el dolgait, látja el feladatait. Nagyon kedves, barátságos természete van, de sokszor mégsem sikerül olyan könnyednek lennie mint szeretne, mert úgy érzi, hogy nem tudja magát pontosan kifejezni.

Visszafele: anájta

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Dedchéne

Gúny űzés (szó-rakozás): Becézés: Tatu (mint az orosz pop női énekes pár); Tata, ...

Rokon nevek: Tánya, Tácia, Taciána

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr425754546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása