Gyöngyvér

2014.01.08. 23:07

Becézése: ? Gyöngy-i-ke

Névnapok:

  • január 3.
  • január 8.
  • május 26.
  • október 23.


Eredet: magyar eredetű női név, jelentése: gyöngytestvér, Arany János névalkotása a régi magyar Gyöngy névből, a Buda halála című művében.

Elemzés:
TAVAM

A névanalízis szerint a Gyöngyvér olyan érzékeny személyiség kialakulását támogatja, aki fogékony a szépségre, és igyekszik minél több időt a természetben tölteni. A név viselői okosak, gyors eszűek, alkotóak és nagyon fogékonyak a művészetre. Sokkal inkább az érzelmeikre hallgatnak, mint az eszükre. Annyira uralják érzelmei és ösztönei, hogy sokszor még akkor is képtelen a feje után menni, amikor szeretne. Másokkal szemben figyelmes, együttérző. Mivel romantikus, álmodozó alkat, könnyen esik szerelembe.

B.V.K.
Az első helyen az érzelmek, a szerelem és a szenvedély áll. Mindent érzelmileg közelit meg, emiatt makacs és meggyőzhetetlen lesz. Célja lehet a dolgok jó és szép oldalának megélése, a vágyak kiteljesedése. Gyakran megjelenik a valamit valamiért szimbóluma. Úgy érezheti, hogy a viszonzásnak az emberek között természetesnek kell lennie. Egész életében éreznie kell, hogy bíznak benne. Bármit képes megtenni másokért, de az önzetlenség átcsaphat agresszivitásba, ha csalódik. Keresi az érzelmi kötődéseket, ez adja meg számára a boldogságot. Veszélye labilitásának a megélése. Könnyen szélsőségessé válik, és  így elveszti realitásérzékét.

Visszafele: révygnöyg, rév_gy_nö_gy

Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: Tyontyfár

Gúny űzés (szó-rakozás): Gyöngyvér nővér, a gyöngy vére, gyöngy és vér,
Betű felcserélés: György név, Rév Gyöngy, Vén György, Gyöngy érv
A vér szó számomra kicsit negatív egy nőhöz képest. Közel áll a nővér szóhoz, ami szintén azt sugalltatja, hogy a gyöngyvér női név. (Amúgy van az idősebb lánytestvérnek más megnevezése? Nővér, ez olyan, mint a fivér ( de ebbe beletartózik idősb és ifjabb fiútestvér, azaz öcs meg báty) )
Meg név 1. szava nőies kellék is, általában a nőket ékesíti a gyöngy.
Gy betű és az n miatt lágy hangzású a név... Ami passzol egy karcsú/kecses leányhoz.

Rokon nevek: Gyöngy, Gyöngyi, Gyöngyike

A bejegyzés trackback címe:

https://nevekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr35747855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása